Заштитити грађане од миграната

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић тражи одржавање ванредне сједнице Предсједништва БиХ због алармантне безбједносне ситуације у Бихаћу.

Босна и Херцеговина 07.06.2019 | 20:50
Заштитити грађане од миграната
– Догађаји и активности миграната на простору Унско-санског кантона постали су питање око којег се више не може ћутати. Подсјетићу јавност како се ради о особама које су у највећем броју незаконито ушле на територије БиХ и који сада својим активностима директно утичу на безбједност грађана наше земље, са могућности да таква ситуација ескалира до изразито нежељених размјера – изјавио је Комшић.

Како грађани Унско-санског кантона траже реакцију државних институција, Комшић поручује да је приморан да позове чланове Предсједништва БиХ да одрже хитну сједницу и у складу са чланом 41. Закона о Савјету министара затраже одржавање њихове ванредне сједнице са темом рјешавања проблема миграната у БиХ, како би се би расположиви капацитети Министарства безбједности и Министарства одбране ставили на располагање. 

Уосталом, додао је, у складу са чланом ИИИ/1ф и ИИИ/5а Устава БиХ, којим се институцијама БиХ даје надлежност на заштити државних граница и питање миграционих кретања и азила, то је обавеза државних институција, у овом конкретном случају Савјета министара и ресорних министарстава.

– Овакво стање са мигрантима постало је неиздрживо, Бихаћ се претвара у поприште трагедија па зато тражим да се донесу адекватне одлуке о томе, као на примјер кориштења Оружаних снага БиХ на заштити граница државе БиХ, али и све друге капацитете да оваква понашања и активности миграната напокон ријешимо на квалитетан начин.

Исто тако, веома је важно да надлежна полицијска тијела учине све што је у њиховој моћи и пресијеку све кримогене мреже које се баве пословима нелегалног преласка миграната у БиХ. Грађани Бихаћа очекују помоћ и не заслужују да буду препуштени сами себи – поручио је Комшић.

(Фена)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сссс јо

07.06.2019 19:45

Треба заштити градјане него шта , дати им дозволу за ношење оружја све остало је без помоћно , њих 10 кад те сретну на сеоском путу нема помоћи без оружја иначе могу те живог огулити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

07.06.2019 22:31

Зар Милорад Додик није давно упозоравао на проблем, који сте га упорно демантовали???

Name

Ас

07.06.2019 19:48

Сад је касно.Вези мокру крпу око главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

07.06.2019 22:04

Није ниста касно само посаљите војску на границу и то је то, ал баја неце да удари на подбацај како он то реце. Зато нам и пристизу сваки дан а одкуд долазе зна се па из како он реце подбацаја.

Name

Већа опасност

07.06.2019 20:51

Много већу штету праве политичари. Како заштитити народ од њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Под

07.06.2019 21:07

хитно увести забрану кретања миграната послије десет сати. па остале мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дм

08.06.2019 03:11

Ено ти Мектица па се њему зали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно

08.06.2019 07:39

Па за мекетала је проблем Српска цаст а не мигранти