Надал: Биће незгодно у финалу!

Рафаел Надал први је тенисер који се ове године пласирао у финале Ролан Гароса након победе над Роџером Федерером са 3-0 у сетовима.

Тенис 07.06.2019 | 22:15
Надал: Биће незгодно у финалу!
Надал у финалу чека бољег из другог полуфиналног дуела између Новака Ђоковића и Доминика Тима који је у току дана прекинут због кише.

Ђоковић је, традиционално, био највећа претња Рафаелу Надалу на шљаци, али је "Краљ шљаке" имао проблема и са Домиником Тимом на овој подлози, па га дефинитивно очекује напорно финале.

Још пре почетка турнира су Ђоковић и Тим спомињани као главни фаворити да окончају Надалову доминацију у Паризу, где јури 12. титулу. Надал је на путу ка финалу изгубио само један сет и у сјајном издању чека бољег из дуела Ђоковић - Тим.

"Оба играча су изузетно квалитетна. Причамо о светском броју 1 и светском броју 4. Тачно је да је Федерер нешто ређе играо на шљаци последњих година, али када год би играо знало се да ће бити врло неугодан противник. И када "елиминишемо" Федерера из конверзације, можемо рећи да смо Новак, Доминик и ја главни фаворити за титулу на шљаци. Тако да, ко год се буде пласирао у финале, биће незгодан противник. У оваквим финалима, противник је увек на високом нивоу и то је правило овог спорта. Због тога је овај спорт још бољи и још интересантнији", поручио је Рафаел Надал.

Надалов импресивни перформанс против Федерера у полуфиналном сусрету завршен је резултатом 6:3, 6:4, 6:2 у корист шпанског тенисера над својим великим ривалом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар