РГ: Ноле - Тим, прекинуто! Наставак сутра...

Невреме прекинуло тмуран дуел – Ђоковић и Тим настављају у суботу! Дуел полуфинала Ролан Гароса између Новака Ђоковића и Доминика Тима прекинут је због кише и невремена у Паризу.  

Тенис 07.06.2019 | 19:00
РГ: Ноле - Тим, прекинуто! Наставак сутра...
Ђоковић и Тим настављају у подне, невреме победило! Друго полуфинале Ролан Гароса, између Новака Ђоковића и Доминика Тима, прекинуто због кише и ветра при резултату 1:1 у сетовима и 3:1 за Аустријанца. Наставак у суботу од 12 сати, дефинитивна је одлука организатора.

Меч је прекинут при вођству Аустријанца од 3:1 у трећем сету, при нерешеном резултату у сетовима од 1-1.

Дуел Аустријанца и Србина прекидан је неколико пута, на кратко, али је око 18.20 и званично прекинут и одложен за суботу.

Новак Ђоковић и Доминик Тим мораће и у суботу на терен, а победник ће се за титулу на Ролан Гаросу борити већ у недељу против Рафаела Надала.

Шпанац је експресно, али по такође врло лошем времену, победио Роџера Федерар у првом полуфиналу одиграном у петак. Затим су на терен изашли Србин и Аустријанац и уз доста проблема некако догурали до половине трећег сета, када су организатори другог грен слема у сезони одлучили да услед невремена, праћеног кишом и ветром, по други пут прекину меч.

Након сат времена стигла је и дефинитивна потврда - Ђоковић и Тим наставиће дуел за финале у суботу. Аустријанац има предност брејка у трећем сету, води 3:1, док је резултат по сетовима 1:1 - 6:2, 3:6.

Меч се наставља у суботу од 12 сати.

Експресно је Доминик Тим успео да освоји први сет. Наиме, требало му је свега 27 минута како би срушио светског броја један и дошао до предности од 1-0 у сетовима.

Меч је почео уобичајено, прва два гема су тенисери освајали на свом сервису, а ветар и киша су створили и први проблем и потенцијално одлагање, међутим до тога није дошло.

Тим је у трећем гему направио брејк и створио предност од 2-1, да би на свом сервису у наредном гему тај брејк и потврдио. Успео је српски тенисер да смањи на 3-2, али ту креће фуриозан наступ Доминика Тима.

Везао је три гема и потврдио сјајну игру првог сета за предност 1-0 и ово је био први пут на турниру да је Ђоковић заостајао после првог одиграног сета.

При резултату 3:2 за Новака Ђоковића у шестом гему, јака киша је прекинула меч. Пауза није дуго трајала, а по повратку тенисера на терен чинило се да је више значила Новаку Ђоковићу него Доминику Тиму.

Новак је играо фантастично, успео да дође и до брејка у осмом гему, па потом на свом сервису да потврди сјајну игру и освоји други сет у једном доминантном перформансу.

Трећи сет је мирно почео. Прва четири гема су протекла малтене без икаквих изненађења, али далеко од тога да је било досадно. Ђоковић и Тим су се витешки борили за сваки поен, па су на свом сервису били успешни и било је 2-2 после праве туче са ветром.

Касније се у ту борбу укључила и јака киша због које је меч прекинут, а након паузе од отприлике пола сата, меч је и званично отказан и биће настављен у суботу од 12 часова.

Победник овог меча у великом финалу играће против Рафаела Надала, који је у три сета победио Роџера Федерера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар