ЛН: Орлови без амбиција у Отави, опет без најбољих!

Селектор Никола Грбић пут Канаде опет повео подмлађени тим без првих звезда. Само четворица одбојкаша са Светског првенства у Италији и Бугарској прошле године.

Остали спортови 07.06.2019 | 12:53
ЛН: Орлови без амбиција у Отави, опет без најбољих!
После првог викенда Лиге нација у Новом Саду јасно је било да је одбојкашима Србије ово такмичење у другом плану, да је циљ овог лета квалификације за Олимпијске игре и Европско првенство. Не напада се пласман на Ф6 у САД, жели се шанса дати млађим снагама. Селектор Орлова Никола Грбић и за други викенд у Отави одмора најбоље и најискусније репрезентативце.

У односу на прва три меча Лиге нација у Новом Саду када је освојен само бод (три пораза) уместо Мирана Кујунџића и Стефана Ковачевића прилику ће добити одбојкаши Црвене звезде Данило Павловић и Немања Машуловић (ове недеље прешао у шампиона Србије Војводину). Нема још Александра Атанасијевића, Уроша Ковачевића, Срећка Лисинца, Марка Подрашчанина, Марка Ивовића... У односу на Светско првенство у Италији и Бугарској ту су само четворица – примач сервиса Милан Катић, либеро Невен Мајсторовић и средњи блокери Петар Крсмановић и Александар Околић.

„Не гледамо ко су нам противници, гледамо само нас. Морамо да се упознамо међу собом. Неки по први пут играју заједно, није једноставно. Имамо двојицу нових играча у Канади и они ће добити прилику. Немачка је за нас традиционално неугодан ривал. Идеја је да се уиграмо и пробамо да будемо бољи него првог викенда у Новом Саду“, рекао је селектор Никола Грбић.

Први ривал у петак у Отави нашим одбојкашима је Немачка. Панцери су далеко од светског врха, али је питање у овом саставу колико може Србија. Немци последњих година имају бољи скор од наше репрезентације. Посебно је болан био пораз у полуфиналу Европског првенства пре две године после драме у пет сетова. Од последњих пет сусрета, Орлови су добили само један и то прошле године у премијерном издању Лиге нација када је било 3:1.

САСТАВ СРБИЈЕ ДРУГОГ ВИКЕНДА У ОТАВИ

ТЕХНИЧАРИ: Андрија Вилимановић (АЦХ Љубљана) и Вук Тодоровић (Војводина)

КОРЕКТОРИ: Душан Петковић (Сора) и Божидар Вучићевић (Војводина)

СРЕДЊИ БЛОКЕРИ: Петар Крсмановић (Газпром Југра), Александар Околић (ПАОК), Стеван Симић (Војводина) и Немања Машуловић (Војводина)

ПРИМАЧИ СЕРВИСА: Лазар Ћировић (Падова), Милан Катић (Белхатов), Данило Павловић (Црвена звезда) и Давид Мехић (Војводина)

ЛИБЕРА: Невен Мајсторовић (Крајова) и Никола Пековић (Партизан)

Немачку са клупе предводи легенда светске одбојке, Италијан Андреа Ђани, који ће наредне сезоне да предводи Модену. Најбољи резултат последњих година било је сребро на ЕП 2017. године. Првог викенда освојена су само два бода после победе над Кином 3:2. Доживљена су два убедљива пораза од Ирана и Италије без освојеног сета.

И овај викенд репрезентације ће играти у „шареном“ саставу. Дерби дана играју САД и Италија. Азури су у Русију отпутовали без најбољих играча Ивана Зајцева, Османија Хуанторене, Филипа Ланце... У Уфи као и првог викенда Италијане ће да предводи техничар Трентина Симоне Ђанели. Међутим, ни Американци неће бити комплетни.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Титулу од прошле године брани Русија.



Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар