ЛШ Ф4: Шок у Хановеру!

Српски трио из Фрадија избацио Југ, Мандић и Филиповић силни под капицом Про река.  У полуфинале завршног турнира прошли и Барселонета и Олимпијакос.

Остали спортови 06.06.2019 | 23:16
ЛШ Ф4: Шок у Хановеру!
Нема пара у клупском ватерполу, па нема ни српских клубова у завршници Лиге шампиона. Али зато су ту српски ватерполисти да нажалост као легионари проносе славу овдашње школе. Слободан Никић, Никола Јакшић, Стефан Митровић, Душан Мандић и Филип Филиповић – квинтет Срба у полуфиналу елитног европског такмичења – епилог је уводних мечева на Завршном турниру уз Хановеру.

Никић, Јакшић и Митровић су помогли Ференцварошу да савлада Југ са 10:9, иако је хрватски великан последњу деоницу добио са 3:0. Али је у првом полувремену примио чак осам голова и после тога није било повратка. Митровић је из два ударца два пута тресао мрежу Југа, у листу стрелаца се једном уписао и Јакшић, па је Фради, који је у својој групи био четврти, избацио најбоље пласирани тим друге групе и једног од главних фаворита за европску титулу. Југ ће ипак остати на четири трофеја.

Славље дакле за српски трио из Мађарске, а славе и Мандић и Филиповић који су били још ефикаснији под капицом Про Река. Италијански гигант је декласирао домаћи Хановер са 14:8, Мандић је био убитачан са три гола, Филиповић је стао на два.

Крај у првом мечу – бар кад је борба за трофеј у питању - доживели су Радомир Драшовић и Дејан Лазовић, који нису успели да помогну италијанском Спорт Менаџменту да стане на пут распуцаној Барселонети – 12:7 за Шпанце.

У последњем мечу четвртфинала актуелни владар Старог континента Олимпијакос отписао је трећег представника Италије у Хановеру. Бреша је опасно повукла пред крај, али је успела само да ублажи пораз на 7:8.

Олимпијакос ће у борби за полуфинале ударити на Про Реко, Ференцварош иде на Барселонету.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА

Југ - Ференцварош 9:10
Барселонета – Спорт Менаџмент 12:7
Про Реко – Хановер 14:8
Олимпијакос – Бреша 8:7

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар