РГ - Новак плете: Клот-фркет стилом до финала!

Новак Ђоковић је био сјајно расположен после победе над Александером Зверевом у четвртфиналу Ролан Гароса.

Тенис 06.06.2019 | 20:45
РГ - Новак плете: Клот-фркет стилом до финала!
Најбољи тенисер света још није испустио сет на турниру, а Немца је победио са 7:5, 6:2, 6:2 после 129 минута игре и са великим самопоуздањем улази у полуфинале.

Тамо ће у петак као други меч дана на терену "Филип Шатртије" играти против четвртог тенисера света, Доминика Тима који је победио Руса Карена Хачанова са 6:2, 6:4, 6:2. Програм од 12.50 отварају Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Новака су на конференцији за медије подсетили на скори повратак Ендија Марија на терен и питали да ли ћwе то значити да ће Новак, Роџер, Рафа и Енди понови играти тенис као што су некада свирали Битлси.

"Можда тако и буде, ја иначе мало завидим музичарима на тако дугој каријери. Они су ми инспирација да имам дугу каријеру. Шалу на страну, стварно ми је драго да видим Ендија који ипак има посебно место у мојој каријери као пријатељ и као ривал. Драго ми је да се враћа и да је здрав, мислим да је довољно спреман да игра дубл, надамо се и сингл ускоро. Много се напатио и ми као спортисти можемо да га разумемо и да саосећамо са тим кроз шта је морао да пролази, поготово када је морао да прође кроз операцију неколико пута. После тога повратак терену цениш много више и захвалан си за све. Верујем да је и њему посебан и узбудљив осећај да се врати. Нарочито што ће то бити у његовој земљи на трави", изјавио је Новак.

Када је реч о Тиму, као члану велике четворке можда убудуће, Новак каже да не зна да ли ће се то догодити.

"Нас четворица смо имали једну еру, да ли ће нам се прикључити Доминик Тим... Сад игра добро и бележи врхунске резултате на Гренд слемовима, али видећемо. Има потенцијал, игра изузетно добро нарочито на шљаци, освојио је и Индијан Велс и показао да може да игра и на другим подлогама, победио је и Надала у два сета у Барселони, то су све резултати који су за похвалу. Свестан сам да играм против једног од најбољих играча на свету у полуфиналу. Добро је за турнир и публику имати четири најбоља на свету у полуфиналу једног од највећих турнира на свету, и то довољно говори о нашем и о квалитету турнира и свему оном што се дешава. Очекује нас узбудљив дан", убеђен је први тенисер света.

Свестан је Ђоковић какав га посао чека. Недавно у Мадриду победио је Тима после два тај-брејка.

"Био је тесан меч у Мадриду, два тај-брејка, али на већој надморској висини, лопта је одскакала високо и усред дана по сунцу, а у петак би требало да буде кишовито – то ће утицати и на стање терена, биће мало влажнији и 'тежи', што би мени одговарало у суштини јер он игра са доста спина и одскаче му лопта. Морам да будем спреман на све, у изврсној је форми, тренирао сам са њим пред турнир. Има идеалну игру за шљаку, напредовао је у бекхенду и кретању, а сервис и форхенд су му одлични. Доста користи кик сервис, то је радио и пре у нашим мечевима. Играли смо двапут овде на Сузан Ленглену, радујем се што сада играмо на Шатријеу јер ми тај терен више одговара", додао је Ђоковић.

Чини се да у мечу са тенисером из Немачке није показивао емоције када се то очекивало. Нарочито у моментима кризе.

"Зависи од тренутка, како осећам, тако и урадим. Желео сам да сачувам сву могућу енергију за оно што предстоји. Када сам завршио меч, осетио сам се задовољно, али и растерећено. Нисам имао потребу да славим превише. Нема правила код мене, некад емоција дође сама од себе после добијеног битног поена, некад не", каже светски број један.

И нешто сасвим ново, Ђоковић је нашао начин како да се опусти. Коначно је научио шта су "клот и фркет", док је у среду падала киша, придружио се супрузи Јелени у плетењу.

"Моја мајка воли да плете и исплела је попке, капе и шалове за децу, па је ту страст пренела на моју жену. Ја сам мало ту кренуо, добро је за нерве. Можда ћу сутра на терену играти у стилу клот-фркет. Између гемова, ммм. Или на брејк лопти, вадим из џепа", насмејао се српски тенисер на крају обраћања медијима.

Коментари / 0

Оставите коментар