Спорна једна тенда у Бијељини

Познати бијељински привредник Милан Лазаревић, власник фирме “Ледер”, огорчен је поступком градске инспекцијске службе, која од њега захтијева да послије  тринаест година уклони тенду са једног од његових пословних објеката у граду. Лазаревићу нису познати разлози овакве одлуке, јер према његовом мишљењу, тенда је постављена из функционалних разлога, неопходних, за потребе локала.

Република Српска 06.06.2019 | 14:07
Спорна једна тенда у Бијељини
У   уговору  који је овјерен 2006. године  о купопродаји  пословног објекта између  Инвеститорске фирме “Градитељ” и Фирме “Ледер”, у улици Душана Барањина, број 29., ништа није било спорно...Власник Милан Лазаревић отворио је месницу која је радила до прије  три године, да би након 13.година,  поменутом инвеститору засметала тенда изнад пословног објекта, што је добило епилог у виду извршног рјешења, по коме власник локала Милан Лазаревић добија рок од пет дана да уклони спорну тенду.

Лазаревић каже да је притисак на надлежну инспекцију извршен од стране једног градског функционера и да постоји група људи у граду, којима је у интересу да се све бесправно уклони са грађевинских објеката.

Власник  пословног објекта тврди да спорна тенда није постављена због рекламе или естетског изгледа вањског дијела локала, него да је тај потез оправдан из хигијенских разлога.

Према ријечима Лазаревића, када су опремали локал, дошли су до закључка да је неопходно поставити нека тенда, јер свих пет балкона изнад пословног простора имају сливнике за воду изнад главних врата локала. Како тврди Лазаревић, у то вријеме таква одлука није била спорна. 

Извршно рјешење достављено је Милану Лазаревићу  13. маја. Рок од пет дана, давно је прошао, а у предвиђеном року од осам дана за жалбу, Лазаревић је покуцао и на врата надлежног министарства у Бања Луци.

Лазаревић  додаје, да на том рјешењу стоји да жалба не одлаже извршење. И док чека одговор из Бања Луке, власник локала каже да ће морати, још једном, тражити одговор од надлежних.

Међутим, све би то била устаљена законска процедура да Лазаревић не посједује дугогодишње пословно искуство и који је својевремено имао ланац пословних објеката широм Српске, за које никад није морао вадити сагласност од надлежних градских служби за постављање тенди.

Према његовим ријечима, нико му није тражио дозволе нити му је у вези постављања тенди било нешто приговорено.

Лазаревић  се пита да ли је његова тенда главни окидач за градску инспекцију која планира да крене са чешљањем бесправно саграђених објеката, којих према незваничним процијенама има преко 10.000 у Бијељини,  што је за њега једини исправан начин како би се стало у крај дивљој градњи.

Лазаревић сматра да су кренули  линијом мањег отпора, јер за овај случај мање је потребно рада и напора, а да ће у догледно вријеме почети и са рушењем бесправно саграђених  објеката., само му није познато, да ли су набавили неопходне машине.

О овом спорном предмету контактирали смо и надлежно градско одјељење за инспекцијске послове, који су нам одговорили да овај поступак још није завршен и да док траје неће излазити у јавност са званичним изјавама.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А ЈЕ ЛИ

06.06.2019 12:15

ПОЦЕЛИ СЕ КРОКОДИЛИ ГРИЦКАТИ..МАЛА БАРА ОВА БИЈЕЉИНА..МОЗДА ГА БРАТ СПАСИ..А И ЛЕДЕР ПАО..НИЈЕ ВИСЕ ДОБАР СПОНЗОР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

06.06.2019 12:57

Јбг што си престао да Мићи дајеш у џепић. Да си му платио на вријеме неби морао да скидаш тенду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

06.06.2019 13:16

Нек ПДП спасава има Мирослав Слависа Цицко Кајсија

ОДГОВОРИТЕ