Гарда Пантери траже налогодавце

“Никад Тужилаштво БиХ није предузело ниједну радњу по питању откривања налогодаваца убиства команданта Љубише Савића Маузера. Тврдимо да онај ко је осуђен за убиство није сам одлучио да изврши злочин,него је имао неког ко је то наредио. Маузер је за нас историјска личност и никада не смије пасти у заборав. Удружење ветерана ће све учинити да се лик и дјело Љубише Савића Маузера не заборави”,речено је на данашњој конференцији за медије.

Република Српска 06.06.2019 | 13:38
Гарда Пантери траже налогодавце
Представници Удружења ветерана “Гарда Пантери” одржали су конференцију за медије на којој су истакли важност обиљежавања 19. година од убиства некадашњег команданта Љубише Савића Маузера. Овом приликом изразили су незадовољство статусом бораца који живе у јако тешкој материјалној ситуацији. 

Некадашњи командант Гарде Пантери Љубиша Савић Маузер убијен је прије деветнаест година. Убица је пронађен,али не и налогодавци његовог убиства,истакли су чланови Удружења ветерана “Гарда Пантери”.

“Никад Тужилаштво БиХ није предузело ниједну радњу по питању откривања налогодаваца убиства команданта Љубише Савића Маузера. Тврдимо да онај ко је осуђен за убиство није сам одлучио да изврши злочин,него је имао неког ко је то наредио. Маузер је за нас историјска личност и никада не смије пасти у заборав. Удружење ветерана ће све учинити да се лик и  дјело Љубише Савића Маузера не заборави”,речено је на данашњој конференцији за медије. 

“Борци су у јако тешкој материјалној ситуацији,без посла и основних услова за живот,што је поражавајуће”. Представници осуђују однос власти према онима који су своје животе дали и борили се за постојање Републике Српске.

“Људи су сиромашни,једва плаћају рачуне и немају за храну. Свакодневно имамо десетине позива да помогнемо демобилисаним борцима. Последњи новац су давали за школовање своје дјеце,а сада та иста дјеца бораца не могу да добију посао ако нису чланови неке странке. То је изузетно тешка ситуација и нешто се мора мијењати,” истиче Петар Цвјетиновић 

Подсјећају  и на значај обиљежавања важних датума и  дана свих бригада које су биле формиране током одбрамбено-отаџбинског рата, што ће као приједлог с другим борачким удружењима, упутити кроз иницијативу Борачкој организацији Српске.



БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Нека вам на цаст

06.06.2019 11:43

Гладни сте се сјетили Маузера?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.06.2019 11:52

Свака част, само шутите и гласајте за дезертер, издајнике аскере а ево сад и за педофиле и много чега што се није открило, ови се богате а ви глођите кост.

Name

наравно

06.06.2019 12:26

И Срђана Кнежевића Белог вука, ко уби и ко нареди. Неки фини људи наредили? Сметају поштени, од њих не могу криминалци "поштено" радити.

Name

Да

06.06.2019 13:00

Када Маузер покусава да утврди и открије убице и налогодавце убиства Срдјана,комисија на целу са Средојем новицем " утврдјује" прекорацење овластења и предлазе АПТИФ,медјнародној полицији забрану рада у МУПУ,као нацелнију полиције РС,истрага се обуставља а Јраисник се са цебетом враца испод јелике гдје је тих пар дана соави,боравио.. .ста сада има ли трагова?

Name

Ре Да

06.06.2019 13:35

Тај Новић је увјек у власти и посланик , увјек шути и неизјашњавасе, врло мутан тип ни Миле му неможе ништа, чак је било неке приче да има некакву фирму за продају оружја.

Name

реља

06.06.2019 14:45

па добро се зна ко је тад био је на власти

Name

ТИТО

06.06.2019 15:42

МАУЗЕР УБИЈЕН ЗБОГ КРИМИНАЛА ТКОЈЕ УБИЈЕН ВЕЉКО МИЛАНКОВИЦ БИОЈЕ ДРУГ ВОЗДОВАЦКОГ ГАНГА

Name

Вук

06.06.2019 22:52

Овај Перо Лопов и преварант да некога представља, о бруке и срамоте српске, па зар нас у свему најгори олош представља?

Name

Да

06.06.2019 12:13

Слава му! Знају се налогодавци и атентата 1998. И убиства.Зиви и здрави метузалеми ходају и даље цине злодјела,пљацјају и понизавајуају а систем их стити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.06.2019 13:43

Па зна се које тада био у власти, тј од рата и које се обогатио на рачун војске која је бранила Српски народ.један и једини криминални и дезертерски сдс.уораво они су због своје користи враћали војску из заузетих мјеста.и да не набрајам даље

Name

одговор

06.06.2019 14:31

Шта је Гарда чекала до сада? Није довољно пар пута се појавити у јавност и напоменути да нису разоткривени налогодавци убиства "Маузера", већ је потребна континуирана енергичност на захтјевима да се овај злочин у потпуности расвијетли, нема попуштања, народ плаћа истражне и судске органе. Када су годишњице и неки важни датуми, након полагања цвијећа и понека ријеч се изнесе за јавност, а онда се засједне за ручак и ту се прича завршава до наредне године. Манимо се ручкова, шатора и крканлука, већ се окренимо друштвеним проблемима и рјешавању ових проблема да овај народ боље живи и да боље живе породице од оних који су изгинули за ово друштво. А јавност и те како треба да зна ко је ко и за вријеме и након рата и данас. Они који требају да буду осуђени за саизвршилаштво у тешким убиставима и ко је опустошио и покрао овај народ, они и данас тактиком лагања овај народ одржавају у заблуди. Као што и за друга тешка убиства изађу у јавност па кажу "интензивно се ради" и да због истраге не могу детаље износити. Права истина је да они и не знају ко је задужен са предметима истраге тешко убиство Бранислав Вулетића и Миловићке, Ристе Југовића, Жељка Марковића, Ратомира Рате Спајића, пресуђеног предмета Срђана Кнежевића и који Суд је надлежан за вођење судског поступка, дакле у супротности закона о тужилаштвима и Судовима Републике Српске су све те предмете прослиједили Тужилаштву БиХ, знате она стара "бриго моја пређи на другог", а уједно ће нам то послужити и да се правдамо тиме да предмети нису у надлежности институција у Републици Српској већ код СИПЕ и Тужилаштва БиХ. Па докле више. Министар МУП РС, без обзира о коме се ради, треба сагледати право стање у Министарству и уредити стање да се зна ко шта ради и шта ко може радити и свако да буде одговоран за оно зашто је задужен и да врати правичност према свима, да из МУП истјера нераднике, незналице и мешетара. Да заведе ред, рад и дисциплину и да деполитизује полицију. Да заведе контролу над радом и за неправилности да не одговара само извршилац већ и непосредни старјешина јер је био дужан надзора и контроле. Да службу за борбу против криминалитета врати под једну капу и да се поштује јединствено планирање и руковођење и тиме ће спријечити и елиминисати негативно ривалство у раду које је нажалост данас засновано у МУП РС. Ред би био да данашњи Министар то исправи јер је он до тога и довео са својим лошим савјетницима.

Name

ре

06.06.2019 15:44

Само си заборавио ко је Тад био власт и опструисо истрагу толико

Name

Мица

06.06.2019 14:55

Предлазем измјену КЗ.Посто се зна убица и за убиство је пресудјен. Кад издрзи казну предлазем да се по аутоматизму осуди јос толико ако не призна ко му је налогодавац. Ако у вријеме трајања казне призна ко је налогодавац да му се за трецину смањи казна. Паљани це бити сретни ако се ово усвоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.06.2019 15:14

какви сте ви ветерани кад вас представља осудјеник за рqзна кривицна дјела превара Петар Цвјетиновиц маљутка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.06.2019 15:42

Ти си сигурно један од оних позадинаца кога је цориц и компанија за гајбу пива и сендвич подплстила да причаш глупости.сад ће ти и цори добит дио карти који је прими по 30000 км да поништава дугове.дакве ти ститис криминслце

Name

Бор

06.06.2019 22:56

То су јадни и биједни ветерани .

Name

Дуле

06.06.2019 16:08

Ста сте цекали до сада. Сва та удружења раде у спрези са власти. Кад вам ови из власти понуде несто, тада цете и уцутати. Немојте никоме прасину у оци бацати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дуле

07.06.2019 07:57

Дуле,браво за коментар.Нека узму,али да буде веца свота! А онда посто су борци,да показу цаст,нека распале по лоповима.Снимати све и давати у јавност.Нека се сваки становник претвори у будно око,јер банда це на крају пасти,нема неосвојиве тврдјаве.

Name

Зна се

06.06.2019 16:21

Изврсилац убиства Ђорђе Ждрале, пресуђен и лежи у затвору. А ко би могао бити налогодавац, може се претпоставити ако се зна с ким од високих политичара је Ждрале виђан у то вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

06.06.2019 20:40

Неспорно је Ждрале био у контакту са Мирком.

Name

Е

06.06.2019 16:35

19 годуна. Ја да сам на њиховом мјесту било би ме срамота било шта изјавити. Драга господо па ви исто толико година лапрдате само на дан годишњице помена Маузера. Да сте хтјели давно би се сазнало или бар јавно саопштило да се не смије сазнати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рок

06.06.2019 17:13

Перо маљутка даје интервију,замљо отвори се,фуј

Name

Зиво блато

06.06.2019 18:16

Стидите се сабораца.

Name

Ос

06.06.2019 22:53

Зар је могуће да овај шарлатан и јајара представља Гарду Пантери?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партизан

06.06.2019 22:59

Која брука, јад и биједа, да овај Перо лопов представља некога. Па он може представљати само бивше робијаше и преваранте, човјек је извршио преко стотину кривичних дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјероватно

09.06.2019 08:27

Ако Перо Маљутка, пресудјивани криминалац, преварант и лопов, треба да заступа и говори у име Гарде Пантери, онда боље и да не постоји ово удрузење. Зар нема у Гарди постених бораца, који треба да представљају Гарду, већ најгори шљам, лопов и преварант Перо маљутка? Засто постени борци Гарде дозвољавају да их представља овај преварант? Не дозволите да вам Перо маљутка унистава рејтинг и углед који Гарда Пантери има у народу.

ОДГОВОРИТЕ