Разграничење најбоље за Србе

Председник Србије Александар Вучић изјавио за ТВ Прву да се залаже за разграничење на Косову оценивши да је то "апсолутно најздравије за Србију и Србе".

Србија 06.06.2019 | 13:05
Разграничење најбоље за Србе
Он је у Јутарњем програму ТВ Прве рекао и да ће референдум на ту тему бити расписан ако буде имао нешто да предложи народу, а, како је рекао, предлог тренутно нема.

"Ја сам за разграничење и тога се не стидим, али Срби су против тога и ја сам разумео поруку народа. Ми нисмо спремни да чујемо истину око Косова, чак и кад је сви знају. Неће то људи да прихвате јер то дира у њихове емоције", казао је председник Србије.

 Говорећи о предстојећој седници Савета безбедности УН о стању на Косову после упада јединице РОСУ у општине са српском већином, Вучић каже да је СБ УН увек важан због статусног питања, али да суштински неће решити ништа.

"У суштинском политичком смислу Париз је много важнији, али да ли ће га уопште бити? Баш зато што је много важнији нисам сигуран да ће га бити", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Упитан да ли разлог за то може да буде и однос немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Емануела Макрона, Вучић каже да они своје односе превазилазе на демократски начин.

"Тај однос је нешто лошији због односа према Манфреду Веберу, као кандидату за председника ЕК, кога Меркелова жели по сваку цену а Макрон не жели, али то нису до тог нивоа поремећени односи као кад ми говоримо о поремећеним односима", додао је он.

Меркелова и Макрон, међутим, имају сличне циљеве за Западни Балкан, али је суштина у томе да не могу да реше овај проблем. "Зато ће Харадинај (у Берлину) данас покушати да понуди нешто друго да би скинуо таксе са дневног реда, да би они убеђивали Србију да све то прихвати и да се појави у Паризу", рекао је Вучић.

На констатацију да ће у том случају он бити тај који ће рећи да неће под тим услова да учествује, Вучић каже: "Хоћете да кажете да сам ја у сваком случају крив? Зар то није био увек случај? Шта сад да урадим? Да ли имате неко решење? Ја га немам. Ја имам решење да се понашам у најбољем интересу нашег народа и земље", истиче Вучић.

Упитан како се мери шта је интерес српског народа и да ли је добро, ако је Париз толико важан, да било која страна буде изричита, Вучић каже да није изричит ни у чему осим у томе да не зна шта да разговара с неким ко не дозвољава слободан проток робе. "Која је то тема о којој да разговарамо? Кажем да смо у најтежој позицији, али питам шта можемо да урадимо. Нисам чудотворац, само сам председник земље. Шта је то што хоћете да урадим? Реците, предложите?", рекао је он.

На питање новинара да ли Европа не жели да се бави нама због својх питања, Вучић каже да смо ми њима "као камен у ципели". "Али, питам важније питање, шта да урадим и немате одговор и нема нико. Оно што постоји у Србији јесте - ти си, Вучићу, крив за све, ниси заслужан ни за шта али си крив за све. Све те стручњаке питам шта је њихова идеја. Нисма чуо шта је њихова идеја само како ће да паметују", закључио је он.

(Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мајкан

06.06.2019 11:22

У праву цовјек боље иста него ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

06.06.2019 12:29

Он и његова екипа ће масно наплатити издају, а ти их подржаваш? Браво!

Name

вук

06.06.2019 12:36

једно логично питање! За који Q си се ти онда кандидовао за Предсједника србије ако питаш шта треба да урадиш и да ти други понуде рјешења за питања као што је косово итд. ??? ако ниси способан или не знаш шта да радиш, пусти друге ! Стварно одавно нисам чуо глупље изговоре и глупљу мантру !

Name

А ЦРКВА

06.06.2019 13:01

А ста казу из масе обогацене цркве.Они хоце Косово и сједе паметују и испоруцују рацуне. Страсно.

Name

Ре

06.06.2019 11:28

Издаде! !!!! Поткован од некуд 100% .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

06.06.2019 12:19

Издаде ?? А ста би ти ?? ОВАКО РАЗВЛАЧИТИ У НЕДОГЛЕД?

Name

Ре Милојко

06.06.2019 13:53

Прогласити КиМ окупираном територијом, и чекати.

Name

сарајлија

06.06.2019 18:16

Шта ћеш чекати? Ево сутра да кажу - није Косово независно и враћа се под власт Србије.Ко ће доле живјети?

Name

Забрањено пусење

06.06.2019 12:07

Имам ја Вуцицу предлог за тебе,помири Србски народ са Босњацима,не само да цес вратити Косово него и Црну Гору.Па цес да видис онда како це се силовито ЕУ борити да се ријеси тог камецица у ципелама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурке

06.06.2019 12:15

Реално гледајући,Србија нема контролу над 99 % територије Косова нити ће је икад имати и докле ће се правити слијепи код очију? На страну емоције и митоманија али ни политички ни војно власт Србије не може се вратити на Косово.Ако пробају силом-изгубиће и оно мало што имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ав

06.06.2019 12:17

Јесте разграничење, али са таквим као ти! Косово је Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

06.06.2019 17:09

ЗА СРПСКИ НАРОД ЈЕ НАЈБОЉЕ РАЗГРАНИЦЕЊЕ И ОД ТЕБЕ И ОД ДОДИКА, А И ОД ТАКВЕ СПЦ КАКВА ЈЕ САДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце да Вам скоди

06.06.2019 18:20

Отидји на брифинг у Украјину, Хрватску, Спанију, итд

ОДГОВОРИТЕ