Ово нисте знали о Луки Јовићу

Српски фудбалски репрезентативац Лука Јовић ових дана је медијска звезда број један, након што је мадридски Реал платио 60 милиона евра за трансфер и то без бонуса.
 
 

Србија 05.06.2019 | 14:21
Ово нисте знали о Луки Јовићу
Бивши ђак Црвене звезде тако је званично постао најскупље плаћени српски фудбалер потписом шестогодишњег уговора са најтрофејнијим клубом Европе. А није увек у каријери и животу породице Јовић било лако. Много је детаља које данас Лукин отац Милан прича са сетом и поносом. Посебно када су у питању први фудбалски кораци, сада већ бившег нападача Ајнтрахта.

"Он је само, и само један велики таленат. Знам колико је емотиван, колико му тешко падају неке ствари из прошлости, али рећи ћу вам да он детињство практично није ни имао. Био је дете када су му се разболеле и бака и сестра, ја сам често боравио у Београду како бих био уз њих... Мој отац, а његов деда, био је често принуђен да га чува. Морао је с њим да иде и на њиву, а био је веома живахан. Дешавало се да деда мора да га завеже, да му мали не побегне... Али опет кажем све је то живот, а наша драма се завршила на најбољи могући начин. Мој рођак Саво Милошевић помогао ми је око лечења кћерке, са Дејаном Станковићем и Синишом Михајловићем скупио новац за интервенцију у Италији. Хвала му до неба", скоро са сузом у оку рекао је Милан Јовић пре шест година. 

Јовић сениор је недавно и за Курир причао како је у време док Лука још није прешао у Црвену звезду са сином морао да спава у гепеку аутомобила.

"Спавали смо старом пасату каравану. Оборим задње седиште, понесем од куће јастук и ћебе и Луки направим кревет. Тако смо чекали утакмице, јер смо из Батара морали да кренемо раније. Сећам се да је један викенд играо две утакмице, прву у суботу по подне, а другу у недељу рано ујутру. Није нам се исплатило да се враћамо преко Дрине. Дотерао сам аутомобил испред јужне трибине и ту смо провели ноћ. Палио сам га често да се мали не би смрзао. Прилазили су нам портири да виде шта се дешава, чак су нас гледали и људи који чепркају по контејнерима... Сви су се чудили."

(Курир спорт)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Асд

05.06.2019 12:29

Тешка прошлост изнедрила гигантског талента. Браво на истрајности и вољи да се пређе трновит пут до звезда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

05.06.2019 12:54

Казе се србијански репрезантативац и онда сви народи у Србији дозивљавају репрезебтацију Србије као своју,немојте долијевати уље на ватру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

05.06.2019 18:43

У Србији живе срби, у шпанији шпанци. Ако тамо неки африканац из Туниса може бити француз зашто неки муслиман из Санџака не може бити србин. Ако некоме смета што је србин из Србије сметаће му и србијанац из Србије. Рђавом и длака смета.

Name

Ре Србија

05.06.2019 19:06

Зато што одлуком СПЦ само православац мозе бити Србин. Информиши се!

Name

Вриједис или не

05.06.2019 13:17

Свака цаст. У питању је таленат, марљив рад, дициплина, циљ, а не криминалом, корупцујом, непотизмом,гурање безвољних бахатих спортиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срке

05.06.2019 13:27

Живео Лука да те срећа прати!Да даш пуно голова и да се са тобом поносимо још дуго Година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

05.06.2019 15:56

Тако се постаје човјек а не као дјеца тајкуна, чим проходају тајо купи кавасаки па бембару па хамера а они прашњави од дроге и пуцњаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

05.06.2019 20:25

А могао је бити БиХ репрезентативац.

ОДГОВОРИТЕ