Сунчано и лијепо вријеме у БиХ

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, уз поподневне пљускове и грмљавину и температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 05.06.2019 | 08:34
Сунчано и лијепо вријеме у БиХ
Ујутро ће бити мало до умјерено облачно и сунчано, у централном планинском дијелу и на југу промјенљиво до претежно облачно те суво, а око ријека и у котлинама магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева и дана биће суво уз изоловани раст облака нестабилности, израженији на југозападу и централном планинском појасу, што ће условити послијеподне локалне пљускове и грмљавину.

Облаци нестабилности ће се кретати ка западу, па ће се пљускови и грмљавине преносити према сјеверу и сјевероистоку. Тада ће од југозапада и запада доћи до престанка падавина, раслојавања и смањења облачности.

Увече се очекује још по који пљусак или мјестимична киша на истоку и сјевероистоку. У осталим предјелима биће промјенљиво облачно, суво и спарно вријеме.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, током дана умјерен југозападни и западни.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 21 до 26, на сјеверу до 28, у планинама од 19 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно и Хан Пијесак 10, Соколац 11, Рибник 13, Сарајево, Тузла, Мркоњић Град и Сребреница 14, Добој, Бијељина, Билећа и Рудо 15, Бањалука, Приједор, Требиње и Нови Град 16, Брчко, Зеница и Мостар 18 степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар