Најава тужби против МУП-а и Лукача

Више грађана Бањалуке и чланова групе „Правда за Давида“, који се свакодневно окупљању и пале свијеће испред храма Христа Спаситеља, дошли су данас у Основни суд у Бањалуци како би затражили судско одлучивање због прекршајних пријава које су добијали током претходне, али и ове седмице. Пријаве се односе на ремећење јавног реда и мира током окупљања због неразјашњеног убиства Давида Драгичевић. Тврде да је једини циљ полиције да отјера људе испред храма, као што су то учинили и на Тргу Крајине крајем прошле године. Најављују колективну тужбу против МУП-а Републике Српске.

Република Српска 04.06.2019 | 19:30
Најава тужби против МУП-а и Лукача
Копије прекршајних налога које су грађани окупљени испред храма добијали од стране Полицијске управе Бањалука, достављене су у Основни суд у Бањалуци. Остатак документације завршио је црној пластичној кеси.

„Порука је јасна, ово не вриједи. Никакву тежину нема! Ово је на срамоту и државе, и ентитета, и Министарства, и министра и свих који креирају ово. Јер, без тих људи ми ово не бисмо добијали. Зато ми ово бацамо у канту за смеће“, каже Озрен Пердув, члан групе „Правда за Давида“.

Пердув каже да очекује да ће Суд одбити све оно за шта се грађани терете. Поручује да чињеница да су кривичне пријаве поднесене и за дане када људи уопште нису били на окупљању испред храма, јесте доказ колико је све што се дешава бизарно и да се ради исто што и у случају убиства Давида Драгичевића, а то су лажи и подметања. Грађани уједињени у намјери да се заустави тортура кроз коју пролазе скоро шест мјесеци.

„Суштина цијеле приче је да се они баве клеветама, Кајиним смећем, пријавама - дигао је руке, спустио је хлаче. То је наше судство. Кад они нас увјере да овдје не раде криминалци, да у нашим судовима имамо поштене људе, пред њима ћемо одговарати. Ја нећу да стојим пред криминалцима“, каже Јован Кнежевић из групе „Правда за Давида“.

„Питали смо ми и свештенство и полицију да ли је забрањено стајати поред храма. И једни и други су рекли да није. Ако кажу да јесте, ја идем својој кући. Ако су ови људи овдје опасност и рушитељи Српске, онда сам ја дубоко забринут за будућност Републике Српске“, каже Жељко Ћурковић.


Стеван Марић је добио шест прекршајних налога. Тврди да се његово име нашло на списку Полиције, највише из разлога што су он и неколицина грађана предали допис Влади Републике Спрске и свим надлежним институцијама у Српској, као група обесправљених грађана, наводећи да су им права угрожена, а слобода ограничена.

„Мука наша је ово исписала. Људи који се боре против угњетавања, најелементарније ствари живота“, објашњава Марић.

Из групе „Правда за Давида“ најавили су да ће поднијети тужбу против МУП-а Републике Српске, у којој ће збирно бити образложено све оно што им се дешавало током ових шест мјесеци. Понављају да је најодговорнији министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач. Подсјећамо, грађанима који се сваке вечери окупљају због неразјашњеног убиства Давида Драгичевића, током прошле, али и ове седмице, стизале су прекршајне пријаве за ремећење јавног реда и мира, због наводног узнемиравања и узвика „Правда за Давида“ и „Правда“.



БН ТВ

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Директ

04.06.2019 17:35

Лукац да је нормалан, поднио би оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доле резим

04.06.2019 18:30

Све се слазем са Пердувом и осталима,а у вези криминалног владајуцег система,али бих само једно да га питам: СТА ЈЕ БИО МОТИВ ДАВИДОВОГ УБИСТВА???? Као један од првих људи ПзД и као један од најблизих људи око Давора Драгицевица,то би морао знати...ЗАСТО СВИ ЦУТЕ???

Name

Мирослава

04.06.2019 19:42

Сасвим је јасна намјера министра Лукац-а да прикрије убиство, не само Давид-ово -тко зна ције све!

Name

дијаспора

04.06.2019 19:58

Невјероватно какав психопата и лазов стоји на целу једне тако вазне институције какав је МУП!?

Name

ЦАР

04.06.2019 22:05

Независно на све.кад гледам Лукац је рад полиције дигао на виси ниво.опремио их је.набавио возила.оспособио их је. Убиства се десавају свугдје.велик број их је рјесен или су на путу да буду рјесени.Ниједна цињеница коју је изњео у задње вријеме није оспорена.цовјек говори професионално без обзира сто противници говоре супротно.никаквих доказа за то нема.Најлаксе је износити измисљотине и полуистине.поготову преко друствених мреза и иинтернета .Најновија сазнања говоре о томе како се злоупотребљавају друствене мрезе и врси се прогон људи. То подлезе цлану 144 КЗ РС и прописана је казна двије године затвора.Није тацна тврдња да полиција стити цланове владајуце странке јер знам да су на страни правде и истине и стите и људе који се не баве политиком вец су једноставно на мети подлаца и гњида.Интервенција полиције 25.12. Је несто најблазе на свјету. Замислите полицајца у Америци или негдје другдје да га оборе и сутирају а он не употреби орузје. Доста убистава се десило али је и спрецено захваљујуци поилцији који су на вријеме реаговали. Највеци је проблем сто се ствара атмосфера линца и нетрпељивости.а онда се лако надје будала која це повуци обарац. Требају се пронаци сви који сире гласине и лази а сви знамо ко су ти.осудити их и спрецити немире у граду.Сви знамо ко су ти манипул атори и лазни хуманитарци.којима је то све игра.Видјели смо како се такве игре заврсавају у последњем убиству у РС. Да невини људи не би предузимали неке ствари у своје руке треба пустити полицију РС да види докле су гњиде спремне ици.јер вецина народа вјерује у свој МУП и полицију РС.

Name

Директ

04.06.2019 23:53

Лукац је дигао полицију на највиси ниво, до сад, сто је углавном посљедица еволуције и суманутих задузења резима и упркос томе, полиција је биједно плацена, посто резим и резимски министар полиције Лукац су се фокусирали на константно занављање одјеце, као да су полицајци манекени, а не полицајци, као и на куповину орузја и аутомобила, а да притом заборавио је на оно најбитније, а то је плата (повецање плате). О криминалу да и не говорим посто сасвим је оцигледно да је нпр. црна легенда никад разјасњених убистава наставила се и под Лукацевим министровањем на целу полиције тако да имамо низ у континуитету, под резимом у континуитету (кримининала): од неразјасњеног убиства Милана Вукелица па све до неразјасњеног убиства Давида Драгицевица.

Name

ре ЦАР

05.06.2019 04:01

Не знам цега си ти цар али глупости сигурно јеси.Подсјецас ме на анализе оног Срдјана Мазалице кога је Станивуковиц у народној скупстини назвао тапсац и поздрављац предлога министарства унутрасњих послова.Приједлога МУПа цак и када се ти приједлози косе са најгрубљим крсењем људских права и сулудим законским приједлозима какви су на примјер забрана фотографисања полицијских слузбеника приликом обављања дузности.

Name

ре: ЦАР

05.06.2019 04:26

Која су убиства конкретно рјесена? Лукац износи лази у вези смрти Драгицевиц.а, јели то казњиво! Лукац је манипулатор као и ти царе, бас залосно. Ипак нека се дотицни замисли јер народ казе: о цему се прица или је било или це бити!

Name

Телгис Телгијатикус

05.06.2019 04:52

Када це Пејина унука да награди ордењем своје пулене за допринос развоју РС?

Name

ре ЦАР

05.06.2019 05:37

ЦАРе ти си очито добро префињен манипулант, који зна све као и сви у РС, шта је и како је, али подржаваш све ово што се дешава и ову накарадну власт. Очито су те ухљебили и дебело ти помажу, али без обзира ради будућности потомака, ако их имаш, мораш бити реалнији.

Name

Ре

05.06.2019 06:10

То Царе. Не само што вјерујеш у МУП ти сигурно вјерукеш и у све друге наше институције, или можда вјерујеш у МУП а у ове друге не вјерујеш. Ниси ти обичан Цар, ја мислим да си ти полицијски Цар кој долази из неке бајке која се дешава у једном ружичастом свијету.

Name

За Цара

05.06.2019 06:53

Не могу повјеровати!Људи бас злоупотребљавају портале да би писали лази.Неки.На овом их има само пар и грцевито бране оно сто поби народ у малом ентитету сто се зове -Република Српска.Мали ентитет са највецим бројем убистава,по глави становника.Је ли ја то писем лази?

Name

ре Цар

05.06.2019 07:00

Еее мој царе, сереш к'о фока. Народ је свјестан страховладе која је у многоме присутна у Републици Српској. Ти си се потрудио да нам испричаш бајку о полицији у коју ни дјеца више не вјерују јер да вјерују не би бјежали у бијели свијет главом без обзира. Немој више ни покушавати да пишеш овако нешто јер трошиш вријеме у глупости.

Name

доле резим

05.06.2019 09:13

Видим да нико неце или не зели да одговори на моје питање СТА ЈЕ МОТИВ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА??? Саврсено ми је јасно да је Лукац криминалац,и не само Лукац него 90% политицара у Р.С.-у било да су позиција или опозиција,и да су ти људи спремни на све,па и на убиства.И то није слуцај само код нас,него и у цитавом свијет.Нисам цлан нити једне странке,не гласам(јер немам за кога),имам солидан бизнис,од свог рада зивим,не петљам се у било какве политицко-криминалне комбинације,и резултат свега тога је да ме нико не дира,нико ми не пријети,нико ме не отима,и јос увијек сам зив...Нисам ни несто превисе паметан,али и са овом памецу знам да се дрзави,коју воде овакви криминалци који сад владају,никада не смијес "замјерити",јер због тога оде глава.Знао је то Давид,знао је то и његов отац Давор,и ако је тацно оно сто Томиц казе,упустајуци се у тако несто,знали су да постоји ризик да се деси оно најгоре,сто се и десило...П.С. Смијесно изгледају коментари овх сто нападају,а јос смијесније оних сто бране Лукаца,али једно је сигурно...ДРЗАВА ЈЕ УБИЛА ДАВИДА,АЛИ НИЈЕ ОНАКО СЛУЦАЈНО,НА ПРАВДИ БОГА,НЕГО И ТАКВИ КРИМИНАЛЦИ КОЈИ ВОДЕ ОВУ ДРЗАВУ ТРЕБАЈУ ИМАТИ МОТИВ...А ДАВОР ДРАГИЦЕВИЦ И ДАНАС ЗНА СТА ЈЕ МОТИВ АЛИ ЦУТИ...НЕ ЗНАМ ЗАСТО????

Name

РЕ Царе

05.06.2019 10:36

Царе, Боту вирис из сектаског с...а или си пао са Марса. Ни један метак народ није испалио, осим што су добили батине од резимске милиције. Убице и злочинци су у Муп-у и власти па како од њих очекивати рјешења. Убили су Давида и многе и све ће урадити да заштите свој криминал, то је јасно свима. А ти, иди код Лукача по још један сендвич, фали ти мозга ...

Name

Те Доле Резим

05.06.2019 10:46

Мотив се зна, али Давор га по закону не смије објелоданити док не почне судски процес. А судски процес не може почети јер ни тужилац није подњео тузбу против одредјених лица. Тражи се храбри тужилац да то уради, али ни један не смије јер онда и њега може средити задесна! То убице и хоће( МУП), униставају трагове и отезу док не застари случај. Јасно је да га је МУП убио, а мотив је нешто огромно што јавност не смије знати, а Давид је то открио.

Name

бре бре

04.06.2019 17:37

Море најурити ове издајнике. Ударили на свету РС, и њене институције, срамота србског народа и поколења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.06.2019 18:18

Ако је света, засто је тески гресници воде?

Name

Ре Бре Бре

04.06.2019 18:54

радовати се тудјој несреци није лијепо. А увијек стигне и казна. Не знам цему ли се ти надас у свом биједном зивору.

Name

мотика

04.06.2019 19:10

Најурити него ста брале. Брукају нас у свијету.

Name

Директ

04.06.2019 19:42

Ко брука? Додиков резим или група Правда за Давида?

Name

ре: Директ

04.06.2019 19:54

Радо бих добио пасос неке друге дрзаве, не због ПзД, него стања у дрзави којом управља Бурле.

Name

Радо

04.06.2019 17:40

Овим људима треба под хитно наци посао,они из досаде незнају ста да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ива

04.06.2019 18:14

Срам те било Радо! Какав си ти то цовјек?

Name

Директ

04.06.2019 18:25

Док на дрзавном послу као у драгстору, с тим сто један ради, а други су ту због плате. :)))

Name

Болесна Амбиција

04.06.2019 19:43

Посао треба Додику и влади јер оцигледно су префорсирани овим сто сада раде!

Name

маре

05.06.2019 06:27

Неписмени лупају глупости

Name

Боки

04.06.2019 17:42

Тако је. Правда за Давида а казна за убице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзакиопреw

04.06.2019 19:45

А ко це ту казну да стави на снагу када је правни систем корумпиран? А Тегелтија на годисњем одмору!

Name

Зоки

04.06.2019 17:45

Ово је Ентитет зла криминала и тортуре највееци српских лопурди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упсала!

04.06.2019 17:48

Под хитно оставка министра Лукаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Половина

04.06.2019 20:00

Ма каква оставка, само праведно и постено процесуирање!

Name

Нако

04.06.2019 17:52

Кадија те тузи, кадија ти суди. Ста висе реци? Треба изаци на улице свих градова у БиХ, мирно и достојанствено тразити скидање ове власти и нове али постене изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2019 19:12

Револуционар иза тастатуре...сад цемо само сто нисмо изасли..

Name

Исто мислим

04.06.2019 20:14

Како живимо требало би да са улица не одлазимо док ове са власти не пошаљемо тамо где заслужују да буду!

Name

М

04.06.2019 18:10

Зашто ра правда не тузи и криминалце из сдса? Јел могуће да за тудје пословне просторе узимају кауцију и преко 500000 хиљада марака, јел могуће да купују станове по Лондону, јел могуће да имају многи фирме, хотеле а до рата нису имали ни бицикло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.06.2019 19:46

Ово је цивилна, а не политицка тузба.

Name

роттердам

04.06.2019 18:13

Мислим да је подносење тузбе против МУП-а и Лукаца губљење времена Треба ангазовати адвоката и сви групно тразити заститу код амбасаде УСА.Једино они могу помоци народу против ових силедзија.Мислим да је то једина могуцност.Имају вец доста градива о Додику,Лукацу,Тегелтији и осталим мафијасима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

04.06.2019 19:38

ПОтпуно си у праву.Само амбасада САД може тренутно помоћи народима у БИХ .Чуди ме да људи из опозиције немају памети да покуцају на врата амбасаде и затраже помоћ.

Name

Узас

04.06.2019 18:15

Људи зеле да ради тузиластво свој посао и расвијетли смрт Давида Драгицевица!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рум плоцица

04.06.2019 19:03

Ови људи су урадили висе од све лазне и килаве опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.06.2019 19:48

Наравно, кад је то градјанска, а не политицка борба.

Name

Истина и правда

04.06.2019 19:46

Правда за Давида! Правда за сву нашу децу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за Давида

04.06.2019 19:48

Правда за Давида! ✊✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово није

04.06.2019 21:34

никаква сала вец озбиљан позив насој цркви исвестенству да преброји ову групу храбрих муценика и да се недјељом моли за њих а кад све продје да се упису у свете књиге. Као неустрасиви борци који су све укљуцујуци и зивот ризиковали бореци се за правду па ако црква хоце да одрзи легитимитет требало би да се опррдјели. Јер ако настави да цути као до сада имаце матријална добра али це изгубити народ а то је крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ово није

05.06.2019 06:02

их, ста це њима народ...нек има пара...купце они и народ

Name

ја

06.06.2019 05:02

ово је ипак сала и то не бас добра ;)

Name

израелац

04.06.2019 22:15

ови људи су управу, али Бог је дао слободну вољу да се сви људи понашају како желе ил мисле да треба... у овом животу и овој планети нема правде нит је икад било нит ће бити.. постоји само привид оног шта мислимо да је добро ил да нам то нешто доноси добро... шта је добро? и има ли краја? религија нас учи да је најбољи од свих нас настрадао прихватајући на себе све наше гријехе.. Христ спаситељ... и вјерује ли ко у спасење? а ако, не вјерује ли у освету? ко вјерује у освету није хришћанин, а изгледа да нико није хришћанин.. црква само служи за лични обрачун и једним и другим.. будите паметни консултујте сами себе па ил гањајте овоземаљску правду ил се молитве богу и трпите.. то двоје не иде заједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

05.06.2019 00:24

Тузбу Против Лукаца треба Подњети Медјународом суду у Страсбуру да се испита Улога тога цовјека од Рата до Данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

05.06.2019 01:51

САМО КРИМИНАЛЦЕ ИЗ МУПА ПОХАПСИТИ И НА РОБИЈУ И ТО ЈЕ ПРАВДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

борба

05.06.2019 06:06

свака цаст овим људима на истрајности. Правда за насег Давида. Он је усао у насу историју, драго дијете насе...не моземо га презалити и заборавити а крвници це одговарати...то је сигурно као сто сунце свако јутро излази. Кат тад це одговарати јер ми Давида нецемо опростити ни заборавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

05.06.2019 06:35

Доле резим сектаски,само градјанска непослусност,и нецемо дозволити да нам криминалци суде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

05.06.2019 07:02

Ово је слободна земља,.Свако може да се обраћа суду тужбом па и против МУП-а и против министра лично.Само што у овом случају те тужбе имају слабе или никакве изгледе на успјех.Полиција примјењује одговарајуће прописе а група Правда за Давида је одавно искорачила из оквира законом допуштеног понашања на јавним површинама.Пропуст власти је ту томе што је такво понашање предуго толерисано а толерисано је због изборне године односно предизборне кампање.Дакле,власт није без гријеха али то не значи да група Правда за Давида има основ за тужбу јер сами не поштују прописе.Пријетње и насиље нигдје нису допуштени у политичком дјеловању а тога је у активностима групе Правда за Давида итекако било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

05.06.2019 09:14

Избори нису били пред нову годину. Осим тога, годинама трпимо ову власт (и доста је било!) и њене криминалне афере и моземо (мислим на народ, за разлку од резима и његових сљедбеника) да трпимо и протесте ПзД, јер за разлику од овог резима, ПзД не утице (негативно) на зивот и градјана, посто то је борба за (погазено) право, док резимска посла утицу на зивот градјана, усљед великог нивоа корупције и организованог криминала. Правда за Давида и затвор за криминалце!

Name

Х:П:Г

05.06.2019 10:08

опет теледириговано ПРАВОСУЂЕ ....цццц....цццц

ОДГОВОРИТЕ