Палмер у Бањалуци половином јуна

Замјеник помоћника државног секретара САД Метју Палмер средином јуна доћи ће у БиХ, а тада ће посјетити и Бањалуку, открива за Инсајдер министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 04.06.2019 | 17:15
Палмер у Бањалуци половином јуна
Црнадак, који се јуче у Вашингтону између осталог састао и са замјеником помоћника државног секретара САД, за наш портал каже да су главне теме разговора са Палмером биле у вези с политичком ситуацијом у БиХ, али да су се дотакли и ситуације у региону, с посебним нагласком на таксе које је Приштина увела на робу из Србије и БиХ.

- Палмер добро познаје и разумије ситуацију код нас и очигледно је да су САД веома заинтересоване за напредак БиХ и региона. Палмер ће приликом сљедећег доласка у БиХ, када буде засједао Савјет за имплементацију мира (ПИЦ), посјетити и Бањалуку и договорили смо се да тада наставимо разговор – каже Црнадак.

Он, између осталог, истиче да сматра како је важно то што ће замјеник помоћника државног секретара САД први пут посјетити Бањалуку и сједиште институција Републике Српске.

- Сматрам да у Републици Српској треба да наставимо развијати и дограђивати односе са Америком. Република Српска у овом тренутку нема ниједан разлог да Вашингтон доживљава непријатељски. Напротив, поред главног приоритета, европских интеграција, једна од суштинских ствари на међународној сцени за Републику Српску треба да буде и партнерство са САД – истиче Црнадак.

(Инсајдер.ин)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Унапредјење односа:)

04.06.2019 15:42

Хвала господину Палмеру на пријатељским акцентима и зељи за сарадњом са САД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

04.06.2019 16:07

Зар неће доћи код Баје да му испод шатре отпјева Гару...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несто

05.06.2019 21:13

се ипак кува није дзаба милорад у задње вријеме јако узнемирен јер на двије столице се немозе сједити. мозе али кратко у противном заболи стразњица.

ОДГОВОРИТЕ