Остаје на клупи шампиона Европе!

Итудис тренер ЦСКА до 2021. године! Грчки кошаркашки тренер Димитрис Итудис продужио је уговор са ЦСКА из Москве до 2021. године, саопштио је руски и европски шампион.  

Кошарка 04.06.2019 | 19:25
Остаје на клупи шампиона Европе!
Освајач Евролиге договорио је продужетак сарадње са тренером Димитрисом Итудисом.

Московски клуб потврдио је да ће грчки стручњак остати на клупи њиховог тима до 2021. године, упркос томе што је после великог успеха био на мети неколико европских клубова.

"Хвала, ЦСКА и Андреју Ватутину на новом уговору. Хвала свим играчима на успесима које смо постигли. То је тимски рад тренера, особља и свих људи који су у ЦСКА. Радујем се новој дугорочној сарадњи, размени идеја и надам се сјајној кошарци коју ће тим приказати. Хвала навијачима на поверењу и желим да долазе у још већем броју", рекао је Итудис, а преноси сајт Евролиге.

Грчки стручњак у Москву је стигао у сезони 2014/15, а за пет година на клупи ЦСКА није пропустио ниједан Фајнал-фор Евролиге. Као главни тренер, прву титулу са "армејцима" освојио је 2016. године, а на недавно завршеном Ф4 у Виторији успео је да по други пут подигне трофеј намењен шампиону Европе.

Он је први грчки стручњак и укупно 15. тренер који је успео два пута да освоји Евролигу, а у прошлости је сарађивао са бројним тренерима са ових простора између осталог и са најтрофејнијим европским тренером, Желимиром Обрадовићем.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар