''Трамп као на дјечјем игралишту''

Градоначелник Лондона Садик Кан затражио је данас од британског премијера Терезе Меј да се успротиви америчком предсједнику Доналду Трампу којег је оптужио да се понаша као да је на дјечјем игралишту.  

Свијет 04.06.2019 | 15:11
''Трамп као на дјечјем игралишту''
Кан је, такође, стао у одбрану одлуке лидера опозиције Џеремија Корбина да бојкотује вечеру коју је у част Трампа организовала краљица Елизабета Друга.

Кан је изразио увјерење да је Трамп постао “заштитно лице” крајње деснице.

– Требало би да нас брине што је Трамп заштитно лице за покрет крајње деснице широм свијета и да су одређене ствари које је учинио као предсједник дубоко увредљиве, много више од смјешних порука на Твитеру које може да објави – наводи Кан. 

Амерички предсједник јуче је почео је посјету Великој Британији увредом коју је путем друштвене мреже Твитер упутио Кану.

Трамп је Кана назвао “потпуним губитником”.

Амерички предсједник је истакао да је “Кан тотални губитник који би требало да усмјери пажњу на борбу против криминала у Лондону, а не на њега”.

Кан је раније америчког предсједника описао “као једног од мноштва великих глобалних пријетњи” и упоредио је изражавање које Трамп користи са оним који су користили Фашисти у 20. вијеку.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

израелац

04.06.2019 13:14

Градоначелник лондона је муслиман а Трамп воли Израел... тако да ми је јасна порука енглеза у оквиру антиизраелске полизике

ОДГОВОРИТЕ