Ово је пут који води у анархију

– Не треба само протестовати испред Суда БиХ или зграде ВСТС. Грађани треба да да се окупе и траже да им тужиоци и судије положе рачуне испред сваког сједишта суда и тужилаштва, јер је ово пут који води у анархију – рекао је Вукановић за Српскаинфо.

Република Српска 04.06.2019 | 07:29
Ово је пут који води у анархију
Када нам је правосуђе овакво, свака врста притиска је легитимна, с тим да сам очекивао да се много више од људи окупи испред зграде Високог судског и тужилачког савјета БиХ, рекао је народни посланик Небојша Вукановић коментаришући аферу „Поткивање“ и недавно одржане протесте.

– Не треба само протестовати испред Суда БиХ или зграде ВСТС.  Грађани треба да да се окупе и траже да им тужиоци и судије положе рачуне испред сваког сједишта суда и тужилаштва, јер је ово пут који води у анархију – рекао је Вукановић за Српскаинфо.

С обзиром на то да он сам има много искуства са судовима и судијама, тврди да добро зна како то све функционише. Каже да је предавоао доказе за многе афере, али да годинама ништа није урађено. 

– Предавао сам пријаве с доказима и документима и по три године ништа. Са друге стране, када мене неко тужи за клевету то иде брзо. Бивши одборник који је правоснажно осуђен за дјечју порнографију и педофилију мене тужи да сам му нарушио част. Тај судски спор иде и брзо завршава, тако да то све говори о нашем судству – рекао је Вукановић.

Додаје да судови служе само за сукоб с неистомишљеницима власти, а никако за то да се заведе ред и правда у држави.

– Ово са Тегелтијом је добар примјер колико је маскирано то како функционише правосуђе. Зато сматрам да притисак јавности у оваквим случајевима може помоћи, јер нема ко да притисне него јавност – закључио је он.

(Српскаинфо)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Правда

04.06.2019 05:35

Тако је Вукане, само народ, а народ хипнотисан, проси а ћути. Ово је за испитивање, има ли ишта у овим главамаили их нсимо дамо за равнотезу

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУГИПП

04.06.2019 06:48

Тужилац Ћелић у БЛ и председник суда, штите земљишну и софтверску мафију у Геодетској управу-РУГИП, коју педводи Предраговић Боса, дир. а која је ту мафију поставила за своје помоћнике; Стојчиновића, Деурића, Груловића и Станковића, власника РУГИПП-а, па је све инж. уклонила и сад харају неометано уз помоћ Кредита Свјетских.

Name

Сале

04.06.2019 08:15

И Вукан постао глумац по узору на станиВуковића...то сада постало популарно у опозицији... очекујемо и Вукоту ускоро.

Name

075

04.06.2019 08:31

Вукане, боли народ(е) више за све, народ(и) бјеже као са "Титаника", карма је чудо јер својим гласовима, част изнимкама, ти народ(и) нису ни заслужили боље! Вукане, биће ускоро више Требињаца у Дубровнику и Конавлима него у Требињу јер ко год прође ГП "Ивањица" и "Бргат" може видјети колоне из Требиња ка Дубровнику!

Name

ре

04.06.2019 08:32

Све је уреду што човјек каже изузев једне ствари, а то је да "судије и тужиоци народу полажу рачуне", то је нереално. Ситуација је веома компликована, ВСТВ је "врх леденог бријега". То је најважнија институција која је дефакто под политичким утицајем а то се мора мијењати, велико је питање како.?

Name

ПА ДРАГИ

04.06.2019 08:50

ОВДЕ АНАРХИЈА ВЛАДА ВЕЋ ВИЈЕКОВИМА. НЕМА У БАЛКАНСКОМ БЛАТУ НИШТА ОСИМ ПРЕВАРЕ, ЛАЖИ , КОРУОПЦИЈЕ, ШВЕРЦА. НАМЈЕШТАЉКИ ............ И НАРАВНО КРОВОПРОЛИЋА.

Name

РЕ САЛЕ

04.06.2019 11:45

ЈАДНИ ВИ, ЗА ВАС ЈЕ ГЛУМАЦ КО ГОВОРИ ИСТИНУ, А КО ЛАЗЕ И ПЕТЉА ДОБАР. САМИ ЗАЉУЦИТЕ СТА СТЕ ВИ. ПЛАСИТЕ ЛИ СЕ ВИ БОГА? СВЕ ЦЕ ТО ИСПАСТАТ ВАСА ДЈЕЦА. САМО МАЛО СТРПЉЕЊА.

Name

ЖИКА Ж

04.06.2019 12:16

Гдје је нај већи циркус? На Балкану "Република Српска" само још фали жица и шатра!

Name

Сократ

04.06.2019 05:51

Ми се вец налазимо у анархији коју је одавно увела власт преко кумица, папака и осталих "слузбеника" система. Становниство је увелико запослено или исељавањем или алтернативним методама презивљавања тако да је мали број оних којима је до било каквих протеста. Лагано и тихо улазимо у фазу одумирања дрзаве..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

04.06.2019 07:53

Тачно речено, одавно смо у анархији, најгорој фази, чини ми се. Народ поштени је уморан од рата, бјежаније, гледања вишедеценијске пљачке, а немоћан си. Вукановић је такође у праву, али су на жалост људи убијени у појам, свим ружним дешавањима, неодговорности на свим нивоима, пониженошћу елементарног живота. Све је некако јадно, психе и душе су нам очерупали, дјецу су нам отјерали у бијели свијет, овде је само ругло од живота, на разне начине...

Name

Исток

04.06.2019 05:53

Не иде то тако Вукане. Треба неко да поведе народ у смјену власти и властодрзаца. То подразумјева организовање и ако треба наоурузавање дијела народа (милиција) , који це вратити власт у руке градјана. За то се и де у затвор ако не успијес у намјери. А ти као и колеге опозиционари , колико видим говорите: " `Ајте народе , не могу све ја сам " . Хехехехехеее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре исток

04.06.2019 06:56

Прије бих рекао да је народ издао опозицију. Ето био је позив Мектица, па колико се људи одазвало.

Name

аа

04.06.2019 08:15

Види како то иде, добар дио грађана РС па и ФБиХ ради у државним институцијама и они морају да ћуте, посебно је то изражено у РС, велика већина је отишла у иностранство и њих боли уво, а њихове породице гледају како ће за њима, исто тако не треба занемарити и чињеницу ко води народ, Мектић је у праву али нема харизму, Вукановић је паметан али млад и много више мора радити у Бањој Луци и Крајини ако нешто мисли мијењати. Исто тако мора наћи модус како пронаћи људе у МУП-у и РТРС-у како би могао даље кренутуи у преузимање институција и увођење реда у исте. Велика већина запослених, усудио бих се рећи и преко 50%, у државним институцијама ради за веома високе плате а задужења су им да читају и прате коментаре на друштвеним мрежама, да пишу коментаре и да пред исзборе раде на терену и убијеђују гласаче да гласају за СНСД

Name

синип

04.06.2019 09:39

Није народ "издао" опозицију него народ види каква је опозиција, тј. да су у "пет дека" са позицијом.

Name

Исток

04.06.2019 09:59

РЕ ре Исток. Мало је остало људи који су толико наивни да це дозволити да их по 1000 ти пут навуку на празна обецања. Залуд је Мектицу позивати , он треба да регрутује и да плати одмах. Позиви да се несто уради висе не пролазе ни код кога јер су исто тако позивали и прије .Позивали па варали. Позивао је СДС па је само Карадјицу , Крајиснику , Кољевицу ...... и групи око њих било добро . Остали који су исли голим грудима на бајонете најебасе. Па их онда позва " Дасхак свјезине на балкану" па се добар дио одазва позиву , углавно дио људи револтиран издајом и преваром коју су од ових горе поменутих дозивјели . И смјенисе они Цаву-траву и доведеосе ове нове који су позивали на закон о поријеклу имовине и правду медју градјанима и у друству. За 10 година постасе гори од ових први . Направисе од РС Гробницу Срба. Казамат. И сада нас опет неко , слицне моралне физиономие као и они који су вец смјењени , позива да поново за његов интерес јурисамо на бајонете , све под обецањем бољег сутра. А ми смо вец искусни и знамо да то неце ниста промјенити сутра ако се не промјени данас. Зато , позиве игнорисемо. Ако хоцес насу помоц морас нам "боље сутра" донијети одмах и сада . Данас . Дај ми то боље сутра па цес да видис како цу да за то да гинем ако треба. Овако за обецање и на повјерење неце моци . Обецање лудом радовање.

Name

Кула од карата

04.06.2019 05:58

Латергија у редовима Додикове владе јер знају на којим принципима опстају на власти. Кула од карата не допуста да се било која карта извуце из темеља. Пад система веома вјероватан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре аа

04.06.2019 09:53

Постоји ли мала мањина!?

Name

Робин Худ

04.06.2019 06:07

У потпуности се слажем с овим човјеком! Истина је да немамо храбрости,сем да "траћајући" у уском кругу износимо све што видимо и чујемо....да сви глумимо и двоструко играмо...да ли због "посла,дјеце,рејтинга,положаја,важности или ко зна чега..." Сви видимо да неваља,да краду,отимају шлеперима и сад и раније....све под изговором интереса општих ,а лични су....ништа нико и ником не одговарају,а и коме кад су "министри" проучени ,посланици "папци"...све се рјешава код "њега и он је тај који им ...и њиховом мишљењу ,или под изговором обавезе за члана мора бит мјесто"....решава све! И Тито је "тако"...али ипак мало другачије..... и оде,нема га....па даће Бог,,али не Григоријев,приче и он......распело чека вас лопови да положите рачун!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2019 09:53

истина је да вас је народ препознао и незрели са вама то је истина права

Name

ре

04.06.2019 06:21

Вукане ми смо са штеточинама народа и бораца РС,одавно у анархији у којој је све њихово у РС који нам држе шугаве животе годинама у својим рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.06.2019 07:20

Ко води борце?

Name

ре -ре

04.06.2019 08:26

Борце воде у РС од када је стао рат бурлини изабраници.

Name

Дно

04.06.2019 06:21

После смрти мога оца, дао сам човјеку да прода очев ауто. Он прода и наравно мени није дао новац. Ја га пријавим у полицију, инспекрор формира предмет у коме је буо купопродајни уговор који је мој мртви отац "питписао". Судија одбаци предмет са образложењем да нема елемената за покретање поступка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

04.06.2019 08:55

Овдје је у питању увезана мафија коју чине тужилац, адвокат по службеној дужности и судија. Имао сам радњу за продају обуће и запослена направи мањак од 15000 КМ тако што је продавала обућу, а кутије враћала на полице. На попису зато све у реду али се продаја почне нагло смањивати. На ванредном попису откријем много празних кутија у магацину. Пријавим полицији и она прихвати пријаву и прослиједи тужиоцу. На суђењу се појаве други тужилац и адвокат по службеној дужности који ме пита јесам ли и ја имао кључ од радње сугеришући да сам могао сам себе покрасти. Тужба се одбаци, а трошкови оду на терет буџета. Окривљена је потковала судију и тужиоца и тако је буџет опљачкан, а ја упућен на приватну тужбу. Наравно, одустао сам.

Name

Петар

04.06.2019 06:23

Који си ти мудрокурац не ваља судство зато што тебе и такве осуде због вријеђања других и другачијих па би сад ти народ гурнуо на улицу да се бори за тебе и такве као ти "цестите"нераднике .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.06.2019 06:42

Ти си то ко нешто сконто о чему прича....Ето нек теби ваља,...набијем те на ту твоју "мудру главу"...јбт Лука Петровић......

Name

ре

04.06.2019 06:43

Перо....Лука ти га стеро......

Name

ре

04.06.2019 06:45

Петре јб вјетре....за ког би ти гузе дао....Вишку или Луки.....

Name

Петра

04.06.2019 07:33

Ре Петар очигледно јутрос ниси добио дозу!

Name

Љига

04.06.2019 08:13

Ти бранис нераднике и ухљебе у јавним предузецима. У ХЕ Висеград све електрицари са дипломом из Груда и вратили неког Радовица из пензије да их обуци да не изгину или не направе хаварију. Боје се бриферице. Зову их група НИКАД НИЈЕ КАСНО. Институција конкурса у Српској не постоји пика се само црвена књизица СНСД или малог Дјокице и ДРПОСА па цак и Стевандицеве партијице. Узас.

Name

Ре Љига

04.06.2019 10:08

У Вишеграду "изгибеније". Љубе новопечени електричари од радости голе жице под напоном . И ако га не "обаљести" послије првог пољупца он понавља радњу у име лика и дјела великог "вожда". Хаааахахахаххахаха.

Name

Гламоц

04.06.2019 06:30

БОЉЕ НИКО НЕ ОПИСЕ СТА СЕ ЗБИВА У БИХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

04.06.2019 06:31

Зато се и зову секта , можеш радити шта хоћеш само ако си са њима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

04.06.2019 06:46

посто народ глупи и необразовани цути и не буни се активно ( пити кафу и паламудити није то) , ниста се неце промјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

04.06.2019 06:57

Све си рекао људска громадо. Ништа не раде кад треба да раде, односно, да другом суде, али зато много раде када теби суде. У преводу не лаје куца села ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

04.06.2019 07:05

Какав црни.народ...олињало пасце које у цоску глодје кост на којој нема ниста и уопсте не трази другу..медјутим,ако придјес да му је узмеш резаце,јер цува своје..УПРАВО ОВО ЈЕ АСОЦИЈАЦИЈА НА ММФ...САМО ОНИ АКО ЗАВРНУ ПЕНЗИЈИЦЕ,ТАД ЦЕ НАРОД ДА СЕ БУНИ ЗБОГ УГРОЗАВАЊА БЛАГОСТАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

04.06.2019 07:20

Народ треба неког да поведе неку наду. А ако нам је Мектиц, Вукота, Бореновиц нада мислим стварно. То су људи који су навикли на поразе и на бенефиције истог и њима је рај овај резим. Замисли имас 10 хиљада марака , слузбено ауто и разне бенефите и немас одговорности . Нити они хоце да се повуку а снаге немају да мјењају нити неко нови мозе избити на поврсину јер га одмах гусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

04.06.2019 10:19

Петица за коментар Бањалуцанин СДС. Веома прецизно и концизно.

Name

Xx

04.06.2019 07:43

Битно да је Милан поткован па мозе јахати слона. То сто је добио на снимку је само за десет сати јахања слона, посто је партнерица с њим онда за пет сати. Због те ситнице се окомили, хахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

04.06.2019 08:38

У РС је лијецење бесплатно.

Name

ББ

04.06.2019 08:33

У овој дрзави, коју зову БиХ, и Бог је рекао лаку ноц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

04.06.2019 08:34

Анархија је пројектована и зиви на овим просторима вец тридесет година.Право и правда су умрли на овим просторима у рату и никад нису поново успостављени и неце све док исте средњевјековне идеологије владају овим просторима.Фасизам, систем успостављен на крилима клеронационализма неце никада промјенити они који свој утицај црпе на сукобима и националним митовима.Такви су у политицком спектру апсолутна вецина.Засто мислите да це они који оправдавају и убиства у име нације ,осудити оне који краду у то исто име.Како сте јако брзо на овом примјеру показали национални концензус ,како здусно лоповлук бране национално освјесцени кадрови ,свако на стету својих народа и људи и градана у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

04.06.2019 10:43

А вала и тебе је доста и твоје демагогије,олади мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

04.06.2019 10:59

ЦУЈ ВОДИ ПА ДЕБЕЛО СМО У АНАРХИЈИ И АУТОКРАТИЈИ...ДЕБЕЛО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххх

05.06.2019 06:34

У овој земљи недођији нико не мисли својом главом,да мисли неби било овако како јесте правосуђе у пропасти дјеца одлазе трбухом за круном родитељи мисле само за себе и своју судбину,нико од људи се не усуђује да каже доста је било.Ми смо постали учмали свеједно нам је како функционишемо а када нам дјеца крену у бјели свијет тада плачемо што иду бјеже од неуређеног система од неимаштине ни тамо им није лако али имају сигурност мир и ред овде је кадијате тужи кадија ти суди нема горе земље и горег правосуђа веће корупције.Док год народ овако мирно гледа и слуша њихово трла баба лан неће бити добро,треба мјењати ове устоличене годинама јест да би било тешко али када би сви устали на ноге и мислили својом главом неће бити боље.

ОДГОВОРИТЕ