Драгачево: Призор који кида душу

Снимак поплављеног Драгачева, начињен из ваздуха, илуструје сву трагедију коју су данас доживели становници многих места Србије, у којима је проглашена ванредна ситуација, а они евакуисани из својих домова.

Србија 03.06.2019 | 17:43
Драгачево: Призор који кида душу
Блатњава река тече уза зид куће, а довољно је брза да се на њеној средини могу видети таласи и брзаци који се стварају тамо где има препрека.

Ниским окућницама вода је дошла скоро до крова, дворишта су потопљена, пластеник уништен, а барем су неки аутомобили донекле спашени, паркирани на благом узвишењу.

Подсетимо, због обилних киша које су почеле да падају синоћ, поплављени су Краљево, Кнић, Гуча, Сремска Митровица, Пожега, Лучани, Рековац, и друге општине међу којима је и Драгачево.

Драгачево припада општини Лучани, кроз њега протичу три реке: Бјелица, Моравица и Западна Морава, сама Бјелица порасла је толико да прешла преко рекордних три метра висине, односно достигла 330 центиметра.

Становницима Дргачева поред изливања Бјелице проблем стварају и мање реке чији је водостај никада виши.

Због обилних падавина, још од јутрос је критично и у скоро свим селима у Горњем Драгачеву. Евакуисано је више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича, рекао је јутрос за РТС председник општине Лучани, Миливоје Доловић, а према незваничним проценама, у води је око стотину кућа драгачевског краја.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дрекавац

03.06.2019 16:55

Нема то везе, опет ће се средином Госпојинског поста у Драгачеву правити 7-дневне јакаре, јести свињетина, убијати алкохолом, приказивати сав разврат овог свијета и да се онда народ нада добру?! Има и фолк своју верзију ЕХИТ-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО ЛОЖАЧ

03.06.2019 18:59

Поплаве су природа непогода, потпомогнута људим који граде гдје шта стигну па тако направе препреке за водотоке. Која је тебе мука спопала да тако србујеш? Сабор трубача није ријалити, завршава се 11, а пост почиње 14 августа. Према томе немој бринути, немораш ићи, ја хоћу!

Name

ммм

03.06.2019 19:32

Слазем се за опис тог "сабора", али нема поплава везе са тим, бар не директне.. Поплављена су и друга места. Разлог је немар.. Имамо воде не знамо ста цемо са ње. Уместо да засуцемо рукаве, уредимо корита, направимо канале, насипе, системе за складистење, наводњавање, бране итд итд, висеструку корист да имамо, ми знамо само кукати кад вода уђе у куце..

Name

Аqуа

03.06.2019 20:19

Лијепе поплаве дахоце код нас ову стоку са власти поплавити па нека и мене плави. Добро је вријеме какви смо ми као народ. Ово нама и треба.

ОДГОВОРИТЕ