Шапчанин - из Партизана у Јувентус!

Све договорено: Павловић пред вратима Јувентуса! Шампион Италије спремио је шест милиона евра за довођење штопера Партизана, преноси "Спортски журнал".  Сви детаљи преласка Страхиње Павловића у Јувентус: Партизану одмах 5. 000. 000, плус бонуси, нема процената! Млади штопер потписује уговор на пет година, позната и плата. . .

Фудбал 03.06.2019 | 12:17
Шапчанин - из Партизана у Јувентус!
Страхиња Павловић са успехом је прошао тестове скаута славног Јувентуса ове сезоне и за очекивати је да ускоро црно-бели дрес Партизана замени оним торинског клуба.

Након обимних извештаја који су скаути италијанског великана поднели челницима клуба – председнику Андреи Ањелију, потпредседнику Павелу Недведу и спортском директору Фабију Паратићију, дато је зелено светло да се Павловић доведе у Торино.

"Спортски журнал" преноси да је Јуве већ спремио шест милиона евра за штопера Партизана и да би само радикалан обрт могао да спречи реализацију трансфера.

Наводно, баш због Павловића Јуве је одустао од довођења Николе Миленковића, још једног бившег Партизановог бисера, јер је процена да би Фиорентини морали да плате шест или седам пута више, а предвиђа се да би Страхиња у догледно време могао да досегне ниво репрезентативца Србије.

Посао је, према извештају са Апенина, у завршној фази и све би требало да буде озваничено након што Маурицио Сари буде промовисан у новог тренера Јувентуса.

Из Италије стижу и вести да Страхиња Павловић неће бити прослеђен на каљење у неки други клуб. Јуве не планира да га шаље на позајмицу, већ да у Торину стасава за први тим.

Павловић који је недавно напунио 18 година, ове сезоне за Партизан је одиграо 15 мечева, а био је и члан омладинске и младе репрезентације Србије, за коју није позван за предстојеће Европско првенство.

Колекција Партизанових бисера у Серији А биће увећана за још једно име. Дефинитивно, Страхиња Павловић се сели у Калчо, али за разлику о свих осталих играча стасалих у „Земунелу“, прелази у највећи могући клуб. У шампиона државе. И то у једном од значајнијих послова са црно-беле стране Топчидерског брда у последњој деценији, пошто је договорен трансфер у – Јувентус.

Клупко је почело да се одмотава пре два месеца, за време квалификациног омладинског турнира за пласман на Првенство Европе, а завршено током викенда, јер са свих страна стижу потврде да је посао закључен. У међувремену су скаути Старе даме детаљно скенирали потенцијал 18-годишњег момка из Шапца и чекао се само тренутак да постане пунолетан (24. маја упловио у свет одраслних) да би ушао у процес трансфера, који не би подразумевао селидбу родитеља на Апенине ии проналазак послова за чланове породице, као што је случај за малолетна лица. Осим тога, током пролећног дела сезоне, Павловић је високим оценама положио све тестове под оком Јувеових челника и више нема пррепрека да постане једно од првих појачања торинског великана у предстојећем преланзом року.

Спортски директор Јувентуса Фабио Паратрићи је са челницима Партизана уговорио детаље посла, које је у етар пустио локални Тутоспорт. Према тим наводима, освајач Купа Србије ће инкасирати основни део у виду 5.000.000 евра, уз додатна 2.000.000 евра кроз бонусе, који би требало да буду лако достижни под условом да сам Павловић заигра на Алијанц стадиону и допринесе Јувеовом продужетку освајања трофеја. Никакви проценти нису укључени у посао, али за тим, бар у овом тренутку, нема ни потребе, јер Страхињаодлази у клуб од којег је мало који на територији Европе већи, па је питање да ли вреди убацивати ту клаузулу, кад већ може одмах да се узме поменутих 5.000.000 евра.

Изданак Партизанове школе ће потписати уговор на пет година, биће валидан до јуна 2024, а наводи се да ће му годишња плата бити 1.000.000 евра.

Остаје питање да ли ће Страхиња Павловић одмах да заигра за Јувентус, пошто се очекује потпуна реконструција одбране одмах по именовању новог тренера Мауриција Сарија. Сенатори у црно-белом, Ђорђо Кјелини и Леонардо Бонући, полако приводе крају каријере, Андреа Барзаљи је завршио мисију, а уколико дође тоскански стручњак вероватно ће један од ослонаца да му буде Данијеле Ругани, кога је желео да доведе у Челси прошлог лета, покушаће да нападне Калида Кулибалија из Наполија, а као опција у борби на више фронтова могао би на минуте да рачуна и момак из „класе 2001“, који је крупним корацима прегазио суперлигашку конкуренцију и најавио високе домете.

Уосталом, сам Тутоспорт описује Павловића као фудбалера будућности, коме је предност то што игра левом ногом, наводи да је реч о миксу Алесија Ромањолија и Немање Видића и додаје да му је агент Звонимир Вукић, али да је посао са Италијанима закључио један од специјалиста за тамошње тржиште Фали Рамадани.

Павловић тако одлази путем који су пре више од деценију утабали Иван Радовановић (Аталанта), Никола Гулан, Стеван Јоветић, Адем Љајић, Матија Настасић, Душан Влаховић, Никола Миленковић (Фјорентина), Саша Лукић(Торино), Никола Нинковић (Кјево), Марко Јанковић (СПАЛ)...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар