Финале: Игудала "утишао" Торонто за изједначење!

Некадашњи МВП финала погодио је кључну тројку након које је заустављена очајна серија Голден Стејта, вероватно проузрокована и повредом до тада најбољег појединца меча Клеја Томпсона.  Ленард није могао сам против казнене експедиције: Вориорси сада држе све у својим рукама.  Голден Стејт изједначио у финалној серији - 109:104.

Кошарка 03.06.2019 | 10:42
Финале: Игудала "утишао" Торонто за изједначење!
Голден Стејт се не враћа празних руку у Оукленд!

Вориорси су направили "брејк" (1:1 у серији) пред око 20.000 бучних навијача у "Скотија банк" арени, међу којима су били инцидентни Дрејк и бивши председник Обама, чак иако су у последњој деоници остали без повређеног Томпсона, док је и овај меч пропустио Дурент.

Керов тим је направио "добру залиху" током треће четвртине, након што је преокренуо "+13" Торонта, а кључне поене на крају меча дао је Андре Игудала.

Човек који обожава да игра финала, и који је био МВП 2015. године, погодио је тројку на шест секунди до краја за "одбијање" Торонта у залету, након што су Вориорси били у очајној серији и нису се уписали на семафор више од пет и по минута...

Када је Торонто пришао на два поена разлике, осећало се у дворани да је могуће и то надокнадити, ВанВлит и Сјакам су опколили Карија који није знао шта ће с лоптом, бацио ју је ка Ливингстону и деловало је да ће је Ленард украсти, због чега је Сјакам и кренуо у контру, али се снашао вижљасти кошаркаш Голден Стејта и упослио Игудалу самог на шуту за три поена.

Ендрју Богут је на 5:39 атрактивно после "алеј-упа" закуцао лопту у кош Торонта (106:94), да би све до поменутих поена "Игија" гости били у кошгетерској кризи.

ТОРОНТО - ГОЛДЕН СТЕЈТ 104:109 (27:26, 32:28, 21:34, 24:21)

После утакмице Стив Кер је деловало помало забрнинуто, иако је његов тим уписао победу без најбољег играча Кевина Дурента, који би требало да се врати у трећој или четвртој утакмици финала, с обзиром на то да су се двојица нових кошаркаша пожалила на повреде...

Клеј Томпсон је осетио болове у задњој ложи, а Кевон Луни проблем с раменом.

"Клеј каже да ће бити добро... Али, може да буде и полумртав и опет би исто рекао. Мисли да то није тежа повреда, тако ми је рекао. Видећемо", рекао је Кер и поручио да верује у "Бугија".

Казинс се опоравио од повреде против Клиперса, вратио се у прошлој утакмици, сада и почео други меч у Торонту, а за 28 минута имао је учинак од 11 поена, 10 скокова и шест скокова. 

Најбољи актер код Вориорса био је Клеј Томпсон (25 поена, 4/6 за три), док се Стеф Карипоштено испромшаивао упркос 23 поена (6/17 из игре). Одличну партију пружио је Дрејмонд Гринса 17 поена, 10 скокова и девет асистенција.

У екипи Торонта истакао се Кавај Ленард са 34 поена и 14 скокова, ВанВлит је са клупе додао 17, двоцифрени су били и Лаури (13) и Сјакам (12), али су фалили поени Гасола (6).

Наредни дуел игра се у Оукленду у ноћи између среде и четвртка.



Торонто је у првом мечу показао да ће оставити последњи атом снаге како би стигао до чуда у финалној серији НБА лиге, али овога пута није имао довољно адута у својим редовима да да још једном надигра моћне Вориорсе - 104:109 (27:26, 32:28, 21:34, 24:21).

Битку "сам против свих" водио је Кавај Ленард, али није успео на силу да изнесе терет читаве утакмице. Интересантно, Репторси су чак три четвртине успели да реше у своју корист, али је преломила изврсна трећа деоница, коју је Голден Стејт решио у своју корист резултатом 34:21. Вориорси су у последњи квартал ушли са осам поена предности (88:80), што се испоставило као сасвим довољна залиха да се на крају дође до победе.

Торонто је последњи налет извршио у последњих пола минута, када је поенима Грина стигао до минуса од само два поена. Ипак, већ у наредном нападу Игудала је угасио све наде изузетно расположене домаће публике, иако је деловало да се напад Вориорса нашао у ћорсокаку.

Ленард је био најефикаснији играч меча са 34 поена, а имао је и највише скокова (14), али су све остале колоне попунили играчи Голден Стејта. Томпсон је убацио 25 поена, али је изврнуо тетиву у последњој четвртини и вероватно ће бити под упитником за трећи меч. Кари је постигао 23 поена, а Грин 17, уз девет асистенција и 10 скокова.

Торонту није помогла ни знатно већа енрига на паркету, која се огледала у чак девет више ухвћених лопти у нападу од противника. Ипак, Голден Стејт је имао мирноћу у шуту и знатно више расположених појединаца у својим редоима. Стартна петорка Репторса је потпуно подбацила. Паскла Сијкам је убацио 12 поена, а Лаури тек један више. Гасол је потпуно подбацио (шест поена, шест скокова).

Трећи меч је на програму 6. јуна и домаћин ће бити Голден Стејт, баш као и два дана касније у четвртом окршају у серији.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар