Поново тендер за изградњу зграде

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) ускоро ће расписати трећи тендер за изградњу зграде у Бањалуци, вриједан више од 16 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 03.06.2019 | 08:00
Поново тендер за изградњу зграде
Савјет министара БиХ ИДДЕЕА је још прошле године кроз одлуку о одобрењу пројекта изграде објекта одлучио да издвоји 16.758.016 КМ за овај пројекат и то на начин да је прошле године обезбијеђено 9,9 милиона КМ, ове године биће два милиона КМ, док ће 2020. године то бити 4,7 милиона КМ. Ова одлука практично је иста као и она донесена још 2011. године, а у којој је стајало да важи до 2014. године, међутим како ИДДЕЕА није успјела спровести овај тендер, а није постојала ни политичка воља да се он заврши, одлука је пролонгирана и сада се односи на период до 2021. године до када би зграда у Бањалуци требало да буде изграђена.

Иначе, посљедњи тендер расписан још прошле године, као што се и очекивало, ИДДЕЕА је поништила тек недавно и то након што је Канцеларија за разматрање жалби уочила одређене неправилности. На тај тендер било је пријављено пет конзорцијума, од којих се тендерским условима тражило да самостално изврше све радове потребне за изградњу и употребу цјеловитог објекта, а рок за завршетак је три године од дана увођења у посао.

Према незваничним информацијама, основни проблем због чега ова зграда још није изграђена је тај јер не постоји воља да се то уради. Изговор оних који се противе овом пројекту, углавном бошњачки политичари, тај је да земљиште на којем треба да се гради зграда није у власништву БиХ, и поред тога што је Република Српска локацију на којој се накада налазила касарна у Трапистима ИДДЕЕА дала на кориштење на 99 година без икакве накнаде.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Какве независне

03.06.2019 06:14

Лазу Додикове новине.Банда је оцекивала да це бити у власти на нивоу БиХ па није посао добио Станковицев Интеграл.Било је залби других фирми па се морао прилагодити конкурс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.06.2019 09:49

Свјесно се манипулира већ годинама са овом зградом циљ је да се гради у Сарајеву, ал коће Србину доказати Србин запео за Додика и И интеграл

Name

Мирослав

03.06.2019 09:13

Треба да сачека док Миле у пицином парку заврши нови објекат , браво Срби.

ОДГОВОРИТЕ