Алумина без дозволе за гас

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске одбила је захтјев “Алумине” из Зворника за добијање дозволе за обављање дјелатности трговине и снабдијевања природним гасом.  

Република Српска 03.06.2019 | 07:48
Алумина без дозволе за гас
Регулатор у свом закључку наводи да је ово зворничко предузеће имало дозволу за трговину и снабдијевање гасом, али да им је истекла 10. априла ове године.

Након што су поднијели захтјев, утврђено је да нису доставили сву неопходну документацију. У траженом року су доставилу допуну, али је утврђено да нису упутили све што је тражено.

– Подносилац уз захтјев није доставио једногодишњи и трогодишњи план пословања који укључују податке о плановима за обављање дјелатности за коју се тражи дозвола, потврде пословних банака да располажу довољним властитим средствима или да имају могућност кредитног задужења код банке или могућност добијања банкарских гаранција за несметано обављање дјелатности, документацију и информације о техничкој и енергетским карактеристикама објекта – објашњава регулатор. 

Такође, како кажу у овој Комисији, зворничка “Алумина” није доставила потврде да чланови управе и одговорна лица у компанији нису осуђивана за кривична дјела или да им није изречена мјера безбједности забране или заштита мјера забране вршења позива, дјелатности или дужности које су повезане са дјелатношћу за коју је поднијет захтјев за издавање дозволе, као и доказ о мјерама (планови и извјештаји) којима се осигурава квалитет пружања услуга прописаних Законом о гасу.

“Алумини” је опет дат рок од 30 дана да доставе тражену документацију, али коју нису послали.

– Због тога је њихов захтјев одбачен као неуредан – поручују из Регулаторне комисије за енергетику.

Закључак регулатора је коначан, а против којег се може покренути упрвани спор.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Радни глинице

03.06.2019 06:00

Све це то бити уреду за пар дана док се подкује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.06.2019 06:23

Да, ко више подкује добиће посао а кажу да занимање ковач пропада...сад су модерни политички ковачи и судије коњи....

Name

ре

03.06.2019 06:49

Не кују они под да би подкивали, ово се поткива.

Name

идоли

03.06.2019 10:18

Бице то сређено, потковица у припреми..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШОМИ

03.06.2019 12:18

Немају они времена да се баве послом АЛумине , баве се са тим ко ће да добије колики дио колача . Шта ли сада намјеравају ? Како ће сада поступити ? Вјероватно хоће неко нешто да присвоји . Смислили су нешто , треба само питати мозак операције , кондуктера , шта је то . Ипак он не може смислити ништа добро , тако да је сигурно неко зло ! Коме ће они и када положити рачуне за све што раде ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

удба

05.06.2019 12:16

Само ви улажите у Алумину кад вам сад мали баја из Фоче лоповчина Павловић дође да вас опустоши радити ће те за 350 км мјесечно као ова сиротиња у Фочи што ради.Ако издржите 10 година пробног рада и разне тортуре од њега и дебилног брата Пеђе можда вас и пријави да би могли отићи у инвалидску пензију.

Name

03.06.2019 12:50

КРИМИНАЛ КРИМИНАЛ

ОДГОВОРИТЕ