"Новак и Роџер су другачији него прије пет година!"

Бивши тениски шампиони, Борис Бекер и Џон Мекинро сложни су у оцени да је тениска игра последњих година јако напредовала.

Тенис 02.06.2019 | 17:32
"Новак и Роџер су другачији него прије пет година!"
Бекер и Мекинро, који се на Ролан Гаросу налазе у улози стручних коментатора, сматрају да су и највећи шампиони успели да се прилагоде захтевима и коригују своју игру.

Немачки тенисер, троструки победник Вимблдона је рекао да се та еволуција одразила и на доминацију такозване "велике тројке" у светском тенису.

"Рафаел Надал игра агресивније, Новак игра другачије него пре пет или шест година, Роџер такође. Морате да учините све да се ваша игра мења, да еволуира. Зато су они још на врху. Роџер игра стилом који ником не одговара на шљаци. То су брзи поени, и они су разлог зашто је тако дуго успешан, једноставно игра старим стилом", сматра Бекер.

С друге стране, Џон Мекинро каже да би тенис могао бити још интересантнији.

"Тенисери не мењају стил игре у зависности од тога игра ли се на трави, шљаци или бетону. Мислим да би било интересантније видети више варијације, да се играчи носе за више недаћа у игри. Циципас рецимо излази на мрежу, иде напред, то је разлог што је успешан", каже "Биг Мек".

Американац сматра да су поједине промене правила такође битне.

"На свим великим турнирима сем на Ролан Гаросу уведен је тај-брејк у петом сету. Била је то добра одлука пре свега на Вимблдону јер су мечеви и предуго трајали", закључио је бивши број један.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар