Излила се ријека Јала у Тузли

Водостај ријеке ‘Јала’ убрзано је растао од јутарњих сати због облиних кишних падавина. Једна од најкритичнијих тачака корита ријеке ‘Јала’ је дио у близини РК ‘Тузланка’ односно код Технолошког факултета и Студентског центра у Тузли гдје је забиљежено излијевање ријеке.

Босна и Херцеговина 01.06.2019 | 17:09
Излила се ријека Јала у Тузли
На мјесто догађаја стигли су и службеници МУП-а ТК док су екипе цивилне заштите, заједно са припадницима Професионалне ватрогасне бригаде Тузла од јурос на терену и прате стање те ће како је саопћено дјеловати у складу са ситуацијом и потребама.

Набујала вода пријети да однесе и мост који води према Омеги као и соновод у непосредној близини. Поплављена су и дворишта околних кућа. Мост је тренутно ограђен жутом траком и осигуравају га припадници полиције.



Мјештани, Липнице јављају како су поједини дијелови ове Мјесне заједнице већ под водом и кажу да су забринути јер киша не престаје да пада. Такођер, на неколико мјеста вода је прекрила саобраћајницу, а и локални стадион је под водом.



Вода је продрла до и до неколико кућа и помоћних објеката.

Служба цивилне заштите Града Тузле, због непрекидних падавина, за које се не очекује брзи престанак, упозорава грађане Тузле, као и правна лица, односно пословне субјекте, да подузму неопходне мјере у циљу самозаштите од могућих посљедица које могу настати изливањем водотока из својих корита, преноси Тузлански.ба.

Ово се нарочито односи на све оне који своје објекте и имовину имају у непосредној близини ријечних или корита бујичних потока. Неопходно је да своју имовину (храну, уређаје, живу стоку и сл.) склоне на за то безбједна мјеста.



Екипе цивилне заштите, заједно са припадницима Професионалне ватрогасне бригаде, су на терену и дјеловати ће у складу са ситуацијом и потребама.

(Вијести)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТИЊАНКА

01.06.2019 16:15

НИКАД ЈАЛА ПРЕ РАТА НИЈЕ ПЛАВИЛА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаоо

03.06.2019 01:18

Климатски поремећаји.