Ниш: Пали трговци белим робљем

НИШ - Нишка полиција је јуче спровела муњевиту акцију на нишком аеродрому "Константин Велики" гдје је ухапсила Албанца Ф. О. (42) из Приштине, Р. Ф. (34) из Крагујевца као и њемачку држављанку М. Б (18), а који су покушали да прокријумчаре дјевојчицу (14).

Србија 01.06.2019 | 16:03
Ниш: Пали трговци белим робљем
Они се терете за кривично дело трговина људима јер се сумња да је дјевојчица жртва секс трафикинга и да је требало бити продата као бијело робље.

- Сумња се да су они 31.маја у намјери да зараде новац покушали да омогуће прелазак границе, на аеродрому у Нишу, малољетници старој 14 година, која је у Немачкој требала да ступи у уговорени брак, а у ствари да над њом буде у ропском статусу - речено нам је у полицији.

Из истраге незванично сазнајемо да је она продата из своје куће за извјесну количину новца.



- Дјевојчица је имала пасош и брзо ћемо сазнати да ли је лажан. Такав начин секс трафикинга је некада рађен масовно. Родитељи је продају неком газди, али уз фиктиван брак са неким да би као легализовали то. У овом случају дјевојчицу је у Немачку требало да одведе ова осамнаестогодишња њемачка држављанка - речено нам је незванично у полицији. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Нишу. 

(Курир.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Брез Дебате!

01.06.2019 15:12

по кратким поступку: 40 година, и онда цемо да видимо ко је следечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

01.06.2019 16:24

МА СТА 40 ГОДИНА ДОЗИВОТНА РОБИЈА ЗА ТАКВЕ РОДИТЕЉЕ И ТАКВЕ ЛОПОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цј

02.06.2019 03:33

дозивотна робија за такво ЗЛО

ОДГОВОРИТЕ