Био сам геј, али сам се излијечио

Филипински председник Родриго Дутерте неочекивано је током посете Јапану признао да је био геј пре него што је упознао своју бившу супругу, али је онда „поново постао човек“.

Свијет 01.06.2019 | 10:41
Био сам геј, али сам се излијечио
Од када је дошао на власт Дутерте је постао познат по, најблаже речено, чудним, а често и увредљивим изјавама, а међу њима се свакако издвајају и оне везане за ЛГБТ популацију.

Дутерте себе у јавности представља и као стручњака за питања ко јесте, а ко није геј, па је тако почетком године оптужио све католичке свештенике да су хомосексуалци, пре неколико дана је то исто рекао за једног од својих политичких противника, а сада је и сам „изашао из плакара“.

Локални медији преносе да је филипински председник пред новинарима рекао да су му сви „из тог света" могу да закључе да је његов највећи критичар сенатор Антонио Триљанес геј.

„Питао сам: 'Да ли сте сигурни?' Рекли су ми да свака геј особа када види Триљанеса како се креће, зна да је хомосексуалац. Изгледа да смо он и ја слични, само што сам се ја излечио“, истакао је Дутерте, преноси РТ.

Онда је рекао да је одлуку да „поново постане човек“ направио када је упознао своју бившу супругу.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Родриго, нешто си задриг'о

01.06.2019 13:18

Каже се "изашао из ормара." "Изаашо из плакара" има неку сасвим другу конотацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3 јарана

01.06.2019 16:46

Ова наса тројица се крију јос јер све раде тајно али зато народ трпају јавно.

ОДГОВОРИТЕ