РГ: Гофан добро ознојио Надала!

Шпанац кроз четири сета до осмине финала.  Рафаел Надал, други тенисер света, пласирао се у осмину финала Ролан Гароса, пошто је у четири сета био бољи од Давида Гофана.  Није деловало тако, али Рафа изгубио први сет! Шпанац одлично почео, па посустао, али се брзо подигао. . .

Тенис 31.05.2019 | 20:31
РГ: Гофан добро ознојио Надала!
У трећем колу овогодишњег Ролан Гароса, бранилац трофеја и "краљ шљаке" - Рафаел Надал - изгубио је први сет на турниру (укупно тек 26. током 15 година учешћа на гренд слему у Паризу) , али и уписао трећу победу.

После фуриозног старта и 6:1, 6:3 у прва два сета, Белгијанац Давид Гофан успео је да врати наду, добивши трећи сет 6:4. Није то пореметило концентрацију фаворизованом Шпанцу, који је четврти сет решио у своју корист - 6:3 и уписао четврту победу у пет досадашњих дуела са Гофаном. 

Надал ће у осмини финала играти против Хуана Игњасија Лондера из Аргентине, који је после три и по сата савладао Корентена Мутеа из Француске - 2:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:4.

Досад се нису састајали.

Шпанац, који је изгубио први сет на турниру, одиграо је добар меч, уз мало осцилација, а за тријумф му је било потребно скоро три сата – 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

Белгијски тенисер пружио је одличан отпор актуелном шампиону Отвореног првенства Француске, али више од једног сета није могао.

Надал одиграо је фуриозни први сет, док је већ у другом имао више посла. Иако је Шпанац направио два брејка, Гофан је у сваком пружао јак отпор и "краљу шљаке" није било нимало лако.

Добру игру из трећег сета Гофан је пренео у четврти. Белгијанац је успео да одузме сервис гем Шпанцу у деветом гему и да потом у десетом смањи на 2-1.

Ипак, то је било све што је успео 29. тенисер света. Надал четврти сет добија резултатом 6:3 и одлази у осмину финала.

Рафаел Надал прошао је у четврту рунду Ролан Гароса иако је испустио први сет на овогодишњем издању Отвореног првенства Француске. Шпанац који јури 12. велику титулу у Паризу успео је да савлада 27. носиоца Давида Гофана са 3:1 (6:1, 6:3, 4:6, 6:3). 

Надал је почео брилијантно меч јер је Гофан освојио сам два поена у прва три гема, потом је Шпанац повео са 5:0 и добио први сет 6:1. Слично је било и у другом сету, али је Гофан у трећем почео да удара јако лоптицу, да ризикује и то му се исплатило па је одузео Надалу сет.

Ипак, све што је Гофан успео да учини је да изазове мало нелагоду код Надала, али никако да га стави у проблем. Шпанац је брзо проиграо како зна и добио меч са 3:1.

У следећој рунди Надал ће играти против победника дуела у коме се састају Хуан Игнасио Лондеро и Корентин Муте. Ко буде бољи од њих двојице биће противник Надала у четвртфиналу. Иначе овај дуел се играо на годишњицу пораза од Робина Содерлинга 2009. године.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар