Клоп у свом стилу - опуштен и духовит и пред финале!

Тренер Ливерпула добро расположен уочи дуела са Тотенхемом у Мадриду.

Фудбал 31.05.2019 | 20:43
Клоп у свом стилу - опуштен и духовит и пред финале!
Новембарско гостовање Ливерпула у Београду због дуела са Црвеном звездом у Лиги шампиона било је прилика да уживо видимо Јиргена Клопа и присуствујемо његовој конференцији за медије. 

Много пута до тада могли смо да читамо извештаје енглеских колега и гледамо на Јутјубу његова обраћања новинарима, али све то је уживо много другачије. Много боље.

Био је опуштен, духовит, забаван, као што смо и написали - Јирген Клоп је стварно нормалан и велики је цар! 

Такав је пред новинаре изашао и овог петка, уочи великог финала против Тотенхема у Мадриду. 

"Ако сам ја кривац због шест узастопно изгубљених финала, онда би сви у клубу требало да су забринути. Ако нисам, онда имамо шансу",нашалио се немачки тренер на констатацију да је водећи Борусију Дортмунд и Ливерпул његов тим победио у само једном од седам играних финала.

Да ли ће играти Фирмино? Сазнаћемо ако Покетино саопшти стартних 11

Наступ сјајног бразилског нападача Роберта Фирмина у финалу био је под упитником због повреде. Те дилеме више нема...

"Фирмо се опоравио и тренирао са екипом. Да ли ће бити у стартној постави? То ћу вам рећи једино ако Покетино саопшти стартну поставу", у свом стилу одговорио је Клоп.

"Да ли немам среће у каријери? Уверавам вас да моја каријера није несрећна. Мора да сам светски рекордер по броју победа у полуфиналима", рекао је и додао:

"Али, ако бих написао књигу о томе вероватно се не би баш добро продавала".

Последње финале Клоп је изгубио пре годину дана, од Реал Мадрида у Кијеву, такође у Лиги шампиона. Било је 3:1 за шпански клуб.

"Примили смо три чудна гола, осим тога је била добра утакмица", сматра Ливерпулов тренер.

"Свако финале је прича за себе. Имамо комплетно другачији тим у односу на прошлу сезону и ово финале је само још један корак... Не размишљамо о томе ко је у предности, већ покушавамо да сутра дођемо до ње када почне утакмица. Људи причају да је Ливепрул фаворит јер смо победили у обе утакмице ове сезоне, али резултати су били 2:1, а у другој смо постигли чудан гол", искрен је Немац.

На питање о најављеним променама Лиге шампиона и увођењу нових међународних такмичења, Клоп се поново вратио на причу о поразима у финалима, односно победама у полуфиналима.

"Ако би могли да учине полуфинале финалом, био бих одушевљен! Не разумем шта људи желе да промене, ја волим ово такмичење. Прави тимови играју у њему и свако има једнаке шансе да прође", закључио је, успут констатовавши да је у Мадриду изузетно топло, нашта енглески навијачи нису навикли, као и то да ће се потрудити да обрадује Немце који ће у суботу због њега навијати за Ливерпул.

После гостовања на "Маракани" и пораза 0:2 Јиргену Клопу при поновном изласку пред новинаре није баш било до шале. Видећемо у каквом расположењу ће доћи у суботу увече...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар