Окупљање "змајева": Џеко и Пјанић накнадно!

Селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки рекао да ће се Един Џеко и Миралем Пјанић, који због суспензије не може играти против Финаца, прикључити накнадно.

Фудбал 31.05.2019 | 16:05
Окупљање "змајева": Џеко и Пјанић накнадно!
Репрезентација Босне и Херцеговине окупила се у петак у Сарајеву пред гостујуће утакмице квалификација за Европско првенство 2020. године против Финске и Италије.

Селектор "змајева" Роберт Просинечки казао је да ће се Един Џеко и Миралем Пјанић, који због суспензије не може играти против Финаца, прикључити накнадно, пренијела је агенција "Анадолија".

Према селекторовим ријечима Џеко је добио слободан дан, јер мора завршити неке приватне обавезе, па ће се репрезентацији прикључити сутра.

Посинечки је свјестан да је утакмица у Тампереу најважнија за наставак квалификација за Европско првенство, тако да ће, заједно са стручним штабом и играчима, бити потпуно фокусиран на Финску. Додао је да вјерује да је БиХ екипа боља екипа од Финске и да се не треба плашити никога, па ни њих.

"Оптимиста сам и вјерујем у ово што имамо и у ово како смо до сада радили. Сигурно је да ту има неких ствари које ће се још промијенити и које би се требале промијенити, али у суштини сам задовољан у ових годину и по дана колико сам овдје селектор. Играчи дају максимум, тако да дођемо до тих резултата, тако исто и против Финске, а послије тога је та Италија која је само шлаг један. Играш у Торину, нема ништа љепше. Са три бода идеш у Италију и онда је то пуно лакше за све нас", рекао је Просинечки и додао:

"Сигурно је да су они неки фаворити у нашој групи, самим тим што је Италија. Нису се квалификовали на Свјетско првенство. Сигурно је да је код њих један велики притисак у свему томе".

Просинечки је истакао да постоје неке ствари у игри бх. тима које је неопходно побољшати уочи два наредна квалификациона дуела.

"Не сјећам се да ми је екипа играла 45 минута, као што је играла прво полувријеме Босна против Грчке. Требамо направити анализу, што смо већ и урадили, тако да ће бити неких промјена у неким, можда чак, и играчких. Али, све у свему када гледам у тако кратком периоду врло је тешко да се ту нешто може направити. Сада имамо тај период гдје ћемо пробати побољшати ствари које су нам фалиле против Грчке. Било је одличних ствари, чак и неких изванредних, а онда друго полувријеме због разних ствари смо пали и тактички. Чак смо се вратили и уплашили, тако да ћемо радити у том дијелу да то побољшамо. Мислим да имамо квалитет и да то можемо", оптимиста је Просинечки.

Каже да ће пред утакмицу са Финском имати довољно времена и за анализе претходна два огледа са Јерменијом и Грчком, али и за квалитетне припреме.

"Џеко је добио слободан дан зато што има нешто за завршити. Надамо се да ће то завршити да будемо сви задовољни. Един је добио један дан, он сутра долази у један. Пјанић је добио јер игра тек ону другу утакмицу. Тако да ће доћи трећег и биће с нама. Ићи ће нормално у Финску“, казао је селектор БиХ.

Потом се осврнуо на чињеницу да Финска у посљедњих седам утакмица није примила погодак. Истакао је да га то не брине, јер је увјерен да ће његови изабраници затрести њихову мрежу.

"Нама је сваки меч битан. У сваку ћемо утакмицу ући максимално. Управо сам дао до знања да нам је најважнија само прва, јер прва је та која ће одредити ток ових квалификација. Макар има још јако пуно утакмица, јако пуно бодова, али сигурно да са побједом у Финској ми већ почињемо размишљати за неке озбиљније ствари, што сам ја и наговијестио. Вјерујем у то. Нису примили гол, евидентно је да нису. Ради се о једној компактној екипи, која има играче и у Премијер и у другој енглеској лиги, има их доста по Њемачкој. Екипа типично борбена, добро стоје на терену, раде добар притисак, поготово када играју кући. Тако да сигурно нимало лагана утакмица за нас и морамо дати сто посто да би је добили, али не брине ме. Даћемо им ми први након седам, ако хоћеш побиједити", истакао је Просинечки.

Селектор БиХ је нагласио да ће се сигурно осјетити изостанак Пјанића, јер је веома битна карика у бх. репрезентацији, али да ће током припрема пронаћи рјешења за његову позицију.

БиХ гостује Финској у Тампереу 8. јуна, док ће три дана касније у Торину одмјерити снаге са Италијом.

Поредак у групи “Ј“ након два кола: Италија 6 бодова, Грчка 4, БиХ 4, Финска 3, Јерменија 0, Лихтенштајн 0.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар