Могућ сусрет БиХ, Србије и Турске

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан у наредних мјесец и по или два мјесеца доћи у Србију и да ће вјероватно бити одржана трилатерала Турске, БиХ и Србије.

Србија 31.05.2019 | 15:19
Могућ сусрет БиХ, Србије и Турске
Вучић је током разговора са грађанима у Малом Зворнику, који су се интересовали за довођење турских инвеститора и формирање бесцаринске зоне, рекао да би Ердоан и раније дошао у нашу земљу да није предвиђено понављање избора за градоначелника Истанбула.

"Иначе би Ердоган још мало па дошао у Србију, али га очекујем за једно мјесец и по или два мјесеца у Србији и он ће тражити трилатерални сусрет са представницима и БиХ", рекао је Вучић.

Каже да ће се и том приликом видети са Турцима о новим инвестицијама, али да прво и ми треба да сагледамо наше капацитете.

"Не можемо свуда да имамо слободне зоне. Такође, плашим се да када дође Турчин и отвори за 300 људи посао да за све које послије тога доведемо неће бити људи које ће моћи да запосле. Има ту и других ствари о којима нећу јавно да говорим, али спреман сам да размотримо ту идеју (о формирању бесцаринске зоне) и да разговамо са Ердоаном о томе и видим шта је то што можемо заједно да направимо".

Вучић је напоменуо да ће људи са обје стране Дрине неће остајати, ако не буде радних мјеста.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миланко

31.05.2019 13:22

Оцел бити МЕРАБА АСКЕРИ и СЕЛАМ ЕРДОГАН?? Бујрум, бујрум јаро Ердогане, масхала, бисмила, елхамдулила. Мујодар, овааааај, Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

31.05.2019 13:57

Јојјјј, ОН се пласи да неће имати људи да их запосли?? КО ИХ ЈЕ ОТЈЕРАО СА ЊИХОВЕ ЗЕМЉЕ, НИСУ ТИ ЉУДИ ВОДИЛИ ПОЛИТИКУ НЕГО ОН.. Који демагог !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.05.2019 14:00

Окреце главу ЕУ због свог хира и опстанка на власти а срља у наранак Турака,Руса и Кинеза??? Тако је и Гадафи окренуо ледја ЕУ и Америци па....

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

31.05.2019 14:08

Ста сад опет ниста без турака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

31.05.2019 14:26

Пошто ће ту бити Шефови држава, онда ће то биити српско - турски састанак, јер из БиХ је опет господин Додик који је не признаје и не подржава и од тога наравно бишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

31.05.2019 14:32

Да је памети не би нам требала Турска за неки договор медју првим комсијама.Ако и буде неког договора Турска це највисе ваљати. Јесмо хајвани брате мили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

31.05.2019 18:43

Долази Ердоган доноси заостале алиментације.

ОДГОВОРИТЕ