''Новак је најбољи човјек у тенису...!''

А Мекинро? То је стара варалица! Млађи љубитељи тениса вероватно не памте тениског судију Патрика Флодропа, који се повукао још 2000. године.

Тенис 31.05.2019 | 22:45
''Новак је најбољи човјек у тенису...!''
Он је и ове године присутан на Ролан Гаросу, пажљиво прати све мечеве, а за француске медије причао је о неким од својих бројних анегдота на Ролан Гаросу.

Једна од њих везана је и за име најбољег тенисера света, Новака Ђоковића, ком, наравно, није имао прилике да суди, али је видео доста тога да има само речи хвале за светског броја један.

"Новак Ђоковић је сјајан. Он је најбољи момак на Туру, без дилеме. Та врста играча, која по кишном дану, заустави ауто који га вози до хотела. Десило се тако да је видео редара који чекира карте на капијама Ролан Гароса како стоји по киши на улицама Париза. Зауставио је возило и рекао возачу да га доведе до метро станице које жели", прича Флодроп.

О Џону Мекинроу има другачије мишљење.

"Мекинро је стара варалица. Чак и када би сви на стадиону видели да је лоптица била у ауту, он је тврдио да је била добра. Био сам добар са његовим родитељима, судио сам њему у Патрику 17 пута. Једном су ме срели и онако у шали рекли, 'престани да се понашаш тако, поштуј Патрика макар мало", рекао је судија из Лиможа.

Занимљив је и тренутак са меча из 1978. године.

"Борг је тада у првом колу играо против једног Сенегалца. Водио је 6:0, 6:0, 4:0 и онда сам досудио поен за противника на његов сервис, 0:15. Борг ми је пришао, прострелио ме оним његовим плавим очима, а његов противник је клекнуо на колена и молио ме да не променим одлуку. Нисам знао шта да радим. Завршило се ипак поеном за Борга кмоји је добио меч са 6:0, 6:0, 6:0. Таква машина је био", поручио је Флодроп.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар