Тим сезоне: Јовић и Костић уз Азара, Кантеа...

Значајно индивидуално признање за српски тандем из Франкфурта.

Фудбал 31.05.2019 | 19:53
Тим сезоне: Јовић и Костић уз Азара, Кантеа...
Ајнтрахт је био најпријатније изненађење Лиге Европе (ЛЕ), а српски фудбалери дали су огроман допринос таквом резултату.

Тим из Франкфурта стао је у полуфиналу против Челсија, тако што је био елиминисан на пенале, а Лука Јовић (21) је постигао по гол против "плаваца" и у Немачкој и у Енглеској.

Нажалост, то није било довољно за пласман у финале и меч за евро-титулу, али његових осам голова у Лиги Европе учинили су га једним од двојице најбољих стрелаца такмичења све до среде, када је Челсијев шпиц Оливије Жиру главом постигао девети погодак и постао прва копачка ЛЕ.

Дан након утакмице у Бакуу и тријумфа "плаваца", друго по снази евро-такмичење прогласило је најбоље играче у сезони 2018/19 и Јовић је очекивано изабран као један од офанзиваца тог састава.

Такође, члан тима сезоне је и Филип Костић (26), који је под вођством Адолфа Хитера такође одиграо најбоље у каријери и само сјајном интервенцијом Давида Луиза није био асистент за други и вероватно одлучујући гол Ајнтрахта у реваншу на Стамфорд Бриџу.

Костић је ове сезоне на 12 европских наступа постигао четири гола, а наместио два и сјајним наступима је апсолутно заслужио признање које је Лига Европе истакла на свом сајту.

Састав сезоне ЛЕ:

Голмани: Кевин Трап (Франкфурт) и Кепа Аризабалага (Челси).

Одбрана: Алекс Грималдо (Бенфика), Сеад Колашинац (Арсенал), Лоран Кошчелни (Арсенал), Давид Луиз (Челси), Сезар Аспиликуета (Челси), Дани Да Коста (Франкфурт).

Везни ред: Макото Хасебе (Франкфурт), Филип Костић (Франкфурт), Жоржињо (Челси), Нголо Канте (Челси), Еден Азар (Челси)

Напад: Пјер-Емерик Обамејанг (Арсенал), Оливије Жиру (Челси), Лука Јовић (Ајнтрахт), Жоао Феликс (Бенфика), Педро (Челси).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар