Новак: Највећа мотивација су ми...

. . . победе над Рафом и Роџером! Новак Ђоковић је по ко зна који пут причао новинарима о свом великом ривалству са Рафаелом Надалом.

Тенис 31.05.2019 | 19:34
Новак: Највећа мотивација су ми...
Након што је лако изборио пласман у треће коло Ролан Гароса, један од репортера у Паризу је истакао да су њих двојица можда најбољи у историји тениса.

Ђоковић је прокоментарисао огроман број мечева и неизвесне битке са Шпанцем које ће заувек остати уписане у историју овог спорта.

"Схватам то као комплимент, част ми је што сам део једног од највећих ривалстава у спорту. Нас двојица смо се сретали можда више него било која друга двојица играча у историји. И то траје. Ја сам играч какав сам данас захваљујући њему, због нашег риваства и јер ме увек терео да напредујем. Мислим да је тако и у његовом случају", рекао је Ђоковић.

Ђоковић и Надал су до сада имали 54 сусрета, а Србин води 28-26, с тим што је добио девет од последњих 12 окршаја.

"Наш стил игре се базира на основној линији. Обојица смо физички спремни, врло професионални и увек се трудимо да унапредимо различите врсте удараца и само игру генерално. Мислим да сам због нашег ривалства и среће да сам у последњих десет година у врху мушког тениса, толико година међу тројицом најбољих на свету, уз Роџера наравно", додао је Србин.

Ђоковић је у каријери освојио 74 трофеја, а Надал 81. 

"Његови резултати и све што ради, посебно на овој подлози, стварају ми додатни притисак да морам да га пратим. Мислим да смо често вукли један другог, јер због тог ривалства ту је увек нова мотивација, инспирација да се буде бољи од највећег ривала. То је била једна од мојих највећих мотивација, да победим Рафу или Роџера, на највећим турнирима. То је највећи изазов који постоји у тенису за мене", закључио је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар