Душко Тошић се враћа у Истанбул, стиже и Фејса!

Бивши саиграчи у репрезентацији Србије од лета ће живети у највећем граду Турске. Остаје и Адем Љајић - званично.

Фудбал 31.05.2019 | 15:27
Душко Тошић се враћа у Истанбул, стиже и Фејса!
Две интересантне трансфер вести из Истанбула.

Искусни српски фудбалери Душко Тошић (34) и Љубомир Фејса (30) сретаће се следеће сезоне у граду на Босфору и то бар на терену, у утакмицама Бешикташа и Фенербахчеа.

Према писању добро обавештеног турског портала "Фанатик", Тошић ће се у Кини растати са тренером Драганом Стојковићем Пиксијем и раздужиће опрему клуба Гвангџоу "Р&Ф", за који је одиграо 21 утакмицу и постигао два гола.

Незванично, Тошић ће бити позајмљен Бешикташу, у којем је оставио дубок траг и за три године боравка (од 2015. до 2018) освојио две титуле и играо у Лиги шампиона. Турски новинари објавили су да бившем репрезентативцу Србије није пријао боравак у Кини, и није могао да се навикне на тамошњи живоит.

Са друге стране, Фејса ће прећи из Бенфике у Фенербахче, у трансферу вредном три милиона евра, на који је лисабонски клуб пристао у последњим данима јуна. Очекује се да читав посао буде комплетиран до краја недеље, када би трофејни српски везиста могао формално да напусти Португал после шест година боравка у Лисабону.

Заједно са њима, у дербијима Истанбула играће и Адем Љајић (27), који је ове сезоне оставио одличан утисак у Бешикташу и као позајмљен играч Торина постигао девет голова, уз 14 асистенција. Турски клуб је зато одлучио да откупи његов уговор од Торина за 6,5 милиона евра, чиме ће формално постати члан "црних орлова".

У такмичарској 2018/19, Бешикташ је освојио треће место на табели и квалификовао се за групну фазу Лиге Европе, док је Фенербахче имао разочаравајућу сезону и завршио је на шестом месту, због чега у 2019/20 неће бити учесник евро-такмичења осим ако УЕФА не избаци квалификовани Трабзон након истраге о финансијским неправилностима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар