Прво појачање Партизана - Александар Лутовац!

Иако је имао понуде из Грчке, конкретно од клупа који води Гордан Петрић, али млади репрезентативац Србије је изабрао Партизан.  Завршен Александар Лутовац за плату од 6. 000 евра.  Крилни нападач Рада чека расплет Арбитраже како би могао као слободан играч да дође у Партизан.

Фудбал 31.05.2019 | 13:33
Прво појачање Партизана - Александар Лутовац!
Партизану су неопходна појачања за наредну сезону, а прво међу њима биће млади репрезентативац Александар Лутовац (21) који ће уговор потписати пре Европског првенства.

Како преноси "Спортски журнал", Лутовац ће у Партизан стићи као слободан играч без обештећења пошто је свој клуб Рад тужио Арбитражном суду Фудбалског савеза Србије (ФСС), а основ за добијање папира представља то што су му плата касни више од три месеца.

С обзиром на правилник Арбитражног суда, растанак на штету Рада је неминовност, а крилни фудбалер одлучио је да прихвати позив Партизана и потпише за њих по раскиду уговора.

Наводно, за месечну плату од 6.000 евра, пише спортски лист.

За њега је било заинтересовано и неколико клубова из Грчке, најконкретнија је била Лариса коју води Гордан Петрић, али је Лутовац ипак одлучио да остане у Суперлиги и докаже да може да буде и првотимац Партизана.

Лутовац је експлодирао у сезони 2017/18 када је сам носио Рад до опстанка постигавши 11 голова, да би претходне погодио само једанпут.

Био је у свађи са челницима Рада, чак је био и суспендован због тога што није желео да продужи уговор, тако да није провео ни минут на терену овог пролећа што ће свакако отежати посао и селектору "орлића" Горану Ђоровићу који га је често користио током квалификација.

Лутовац је једно време провео и у омладинској школи Црвене звезде, међутим професионалне кораке направио је у Раду за који је укупно одиграо 108 утакмица и постигао 22 гола.

Изгледа да је све завршено: Александар Лутовац ће, по свему судећи, бити прво појачање Партизана овог лета.

Крилни нападач Рада договорио је услове сарадње са црно-белима и као слободан играч ће се преселити у Хумску улицу, међутим, тек оног тренутка кад званично добије „чисте“ папире. Доскорашњи капитен Грађевинара недавно је поднео тужбу Арбитражној комисији Фудбалског савеза Србије, поводом неисплаћених зарада (толерише се кашњење највише до три месеца) и чека се официјелна пресуда, али нема сумње да ће биту у његову корист, после чега би требало да буде регистрован за црно-беле.

Мада се исправа шушкало да му Парни ваљак нуди сарадњу по цени од 10.000 евра месечно, Спортскижурнал у издању од петка уверава да је плата мања и да ће 22-годишњи фудбалер на Топчидерском брду зарађивати 6.000 евра. Што је у ситуацији у којој је тренутно Партизан чист ћар. Још само да Лутовац на терену потврди да је вредан ангажмана.

Црно-бели су инсистирали да посао приведу крају пре почетка Првенства Европе за младе репрезентације, на коме ће баш Александар Лутовац да буде једна од узданица селектора Горана Ђоровића. У прилог му иде чињеница да би у том случају „мирне главе“ могао да одигра турнир у Италији и Сан Марину, са претходно решеним статусним питањем по избору новог клуба. Осим Партизана, најупорнији у намери да га доведе био је АЕЛ из Ларисе, на чијој клупи од недавно седи Гордан Петрић, који га је тренирао у Раду.

Партизан је био конкретнији и бржи. Исто то се очекује у Хумској.

Што се тиче Партизана, они ће у Лутовцу добити брзоногог и пробојног фудбалера, а за сада је познато да им се у овом прелазном року са позајмица враћају Сејдуба Сума и Огњен Ожеговић, док у супротном смеру иде Дејан Георгијевић који је зимус стигао из Ференцвароша.

На "излазним вратима" је и Марк Валијенте који би требало да се врати у Шпанију.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар