РГ: Крунић (била) надомак подвига! Прекид - мрак!

Крунићева пропустила меч лопту после 16 брејкова – прекид због мрака! Српски тенисери Новак Ђоковић и Душан Лајовић дошли су до победа у другом колу Ролан Гароса, док је меч Александре Крунић прекинут због мрака.  Најбоља српска тенисерка направила је велики преокрет, али није довршила меч против 27. носиоца Ролан Гароса.

Тенис 30.05.2019 | 22:40
РГ: Крунић (била) надомак подвига! Прекид - мрак!
Александра Крунић и Украјинка Лесија Цуренко у четвртак због мрака нису завршиле меч другог кола Ролан Гароса, у коме се Српкиња налазила на рубу пораза, а онда два пута сервирала за победу и оба пута изгубила гем на свој сервис.

У тренутку прекида, Крунић - Цуренко (27. носилац) 7:5, 5:7, 6:6!

Само у трећем сету виђено је осам брејкова, а чинило се да нашој најбоље рангираној играчици нема спаса, када је при резултату 1:4 губила 15:40 на свој сервис.

Међутим, Крунић је "извукла" тај гем и потом фуриозном игром дошла до два узастопна брејка и вођства од 5:4!

Прву прилику да се пласира у треће коло, где би се састала са прошлогодишњом шампионком Симоном Халеп, пропустила је изгубивши гем са нулом (5:5).

Уследио је нови Александрин брејк и овог пута сигурнија игра на свој сервис, која јој је донела и меч лопту.

При вођству од 40:30 одлучила се за пасиван приступ и чекање да Украјинка погреши, што јој се није исплатило. Цуренко је једну лоптицу послала на саму основну линију, изједначила и потом са још два поена дошла до 6:6.

Меч ће бити настављен у петак у раним поподневним часовима.

Крунић, која је 76. на WТА листи, победом би се прикључила четворици наших тенисера, који су у среду и четвртак обезбедили наступ у шеснаестини финала "Френч опена".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар