Европа врши притисак на Србију

Било какав напредак да постигнемо по питању Косова и Метохије, бићемо демократија какве нема у свету, примјетио је предсједник Србије Александар Вучић коментаришући извјештај Европске комисије о напретку Србије, у светлу чињенице да је рјешавање питања КиМ заправо кључна ствар или препрека, на путу ка ЕУ.

Србија 30.05.2019 | 21:32
Европа врши притисак на Србију
Истакао је да се ту ради о томе да је ЕУ ријешила да врши притисак на нас као малу земљу, и да се то "увијек дешава када је у питању Косово".

"Али ће напредак Србије да виде грађани. Сачуваћемо мир, а видећемо веће плате и пензије сигурно", поручио је Вучић.

На опаску да по први пут предсједник Републике није примио извјештај ЕК, Вучић каже да су хтјели да му донесу, али да је имао друга посла.

Додао је да је прочитао дио извјештаја и да је добро што се у њему констатује да Србији економија иде одлично, што је по њему и најважнија констатација.

Вучић је рекао да у том извјештају постоје ствари које су добре, али и оне које су политичког карактера и које немају везе са квалитетом живота у земљи.

Додао је да разумије премијерку Ану Брнабић што се изнервирала и да се то и њему, сасвим људски, дешавало 2014. године.

"Тада нисам веровао, када сам улагао много труда, да је неко у стању да ми лажима о извлачењу воде из Тамнаве прича о некаквој корупцији, а видео сам да је то било споља оркестрирано".

Каже да је рекао још јуче Брнабићки да није требало да покаже да јој је тешко и да је разочарана.

"Рекао сам јој - да ли су објавили да смо укарали 500 милона током свог манндата, јесмо ли бранили неком да уђе у парламент? Затим, да је требало да се насмеје и каже да су у праву и да је заједно са мном упала на РТС и уништила независност РТС-а, као и да нам је баш жао што то нису поменули у том извештају. Као и то да је добро да се Н1 хвали да су све њихово ставили у извештај пошто су тамо упадали топови и тенкови...", навео је, иронично, Вучић.

Додаје да му је премијерка на то рекла да је морала да каже шта мисли и да је разумије пошто се толико мучила око медијске стратегије и имала око тога 100 састанака.

Вучић је примјетио да су прошле године рекли да Србији недостаје медијска стратегија и да је најважније да то уради, а сада су опет написали да нема напретка, иако је она написана.

Предсједник Србије каже да су осуђене убице Славка Ћурувије и да је то историјска ствар за ову земљу, али да се то не помиње у извјештају и констатује се да напретка нема.

"Нека, код вас има напретка, пошто је седморо новинара у међувремену убијено у земљама ЕУ, а један је рањен у ЦГ. То што код њих убијају новинаре и што је то постало уобичајено у земљама попут Малте, Ирске и Бугарске... шта их брига, али су говорили о Србији", навео је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

сРБИН

30.05.2019 19:40

АЛЕКСАНДРЕ - РАСПИСИ РЕФЕРЕНДУМ ; НЕК НАРОД ОДЛУЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеСебине,

30.05.2019 20:47

много це ти требати времена, да свати се у каквим времену живиш.

Name

Бањалучанин

31.05.2019 05:21

Извините браћо преко Дрине што се мјешам али прво оставка па нови избори "брез" њега и онда референдум.ПС. молимо Вас невраћај те га у Босну.

Name

у преводу

30.05.2019 19:44

ЕУ нас је добро исамарала (дипломатски) а главно самарање тек предстоји. Ја не знам ста и како даље...а не зна то ни премијерка (која не зна дал´је муско ил´је зенско)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нермин

30.05.2019 20:01

Бас тако. Боље објасанти се немозе.

Name

Фат

30.05.2019 20:03

Услове ЕУ не мозес ти постављати,кад те виде са криминалцем Додиком,добри су сто уопсте разговарају са тобом,лако је варати сиротињу,превари ЕУ

Name

Марко89

30.05.2019 20:47

Имас ти свог савјетника бурлу,питај њега свог увлакиваца и дворску луду,мозда ти буде помогло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

30.05.2019 21:05

Е мој преседниче ни капи једне ниси другачији од Додика пуста обечања а на крају није могло да се оствари и испоштује обечано Зато брате чути и уживај док ти истекне мандат-Та немислиш да останеш на функцији а ниси ни једну ствар дотјера крају коју си гоч покренуо Има и други који мање обечавају и лажу народ.А што се тиче Европу и притиска на Србију,па то је и очекивати било.Обечајеш сваком а не испуњајеш ништа.Људи се вежу за ријеч а не фантазије ми Срби смо добри алинечемо опростити никоме ко нас вуче за нос а то сте ви мој преседниће. Добро самрекао ви и Додик гурате Српскинарод у пропаст. Као прјеседниктребали би да знате до које линије можете ичи

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

31.05.2019 04:36

ВУЦИЦУ НИЈЕ ТО ПРИТИСАК ТО ТИ ЈЕ СКОЛА КАКО СЕ ТРЕБА ПОНАСАТИ У 21, ВЈЕКУ НИЈЕ ТИ ОВО 91,И 92 НЕМА ТИ ВИСЕ РАТОВАЊА МОЈ ВУЦИЦУ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад пере крваве руке

31.05.2019 04:42

Запад зели да легализује своје злоцине.Нису они мутави али се праве.Све сто се деси на космету има подрску од нато алијансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.05.2019 05:23

Дај оставку . Нови избори . Па нек други одлуцују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

31.05.2019 05:40

Никад Србски народ није био понизаван као у задњих 30 година захваљујуци таквим као ти. Оце те главом кроз зид хоце те са брацом русима. Ало колико руси улозисе у Србију? колико куца направисе у Србској? колико фабрика отворисе? Цовеце јесили ти при свести.

ОДГОВОРИТЕ