Цедевита се сели из Загреба и прави још моћнији клуб?!

Постоји идеја да пређе у Љубљану и споји се са Олимпијом.  

Кошарка 31.05.2019 | 11:20
Цедевита се сели из Загреба и прави још моћнији клуб?!
Цедевита се сели у Словенију и спаја са Олимпијом?! Бомбастична вест из Загреба...

Власник Цедевите Емил Тедески незадовољан статусом у граду планира да клуб пресели из Загреба, сазнаје Спорт Клуб у Хрватској.

С обзиром да је Петрол Олимпија испала из АБА лиге нагађа се да би Цедевита могла да уђе у тај клуби формира нови који би био веома снажан финансијски. Била би то врло респектабилна екипа, а клуб би се звао Олимпија Цедевита.

Последњих година најтрофејнији хрватски кошаркашки клуб из Загреба се сели у суседство, Љубљану или Сарајево. То нису потврђене информације, али Челник Цедевите Емил Тедески очигледно није задовољан са статусом у граду Загребу. Једноставно, Цедевита се није "примила" у главном граду Хрватске, нема навијача, а проблема је доста.

Клуб би се свакако такмичио у АБА лиги и вероватно Еврокупу под називом Олимпија Цедевита. Протеклих сезона посећеност утакмица Петрол Олимпије била је врло слаба и постоји нада да би се то променило с обзиром на прорачун и амбиције новог или уједињеног клуба, пише Спорт Клуб.

Славен Римац је тренер Цедевите и то се неће сасвим сигурно мењати.

У вечери шокантног пораза против Цибоне и губитка хрватске титуле после пет година, КК Цедевита дошла је у центар пажње због још једног разлога.

Портал спортклуб.хр објавио је ексклузивну информацију да је власник Цедевите Емил Тедески одлучио да пресели клуб у Словенију и да "уђе" у Олимпију, која је ове сезоне испала из АБА 1 лиге.

Према истом извору, Тедески разматра и могућност селидбе у Сарајево, незадовољан статусом клуба у Загребу. "Свих ових година права подршка (града) је изостала, проблема је много, гледаоца и правих навијача на утакмицама готово да и нема", неки су од наведених разлога најављеног "премештаја" свргнутог хрватског шампиона.

Са друге стране, Олимпија је изгубила статус учесника АБА 1 лиге и на овај начин би нашла начин да остане у најбољем регионалном друштву и следеће сезоне.

"С обзиром на то да је Петрол Олимпија испала из АБА лиге, нагађа се да би Цедевита ушла у клуб и уз заједничка финансијска средства од пар милиона евра створила би се врло респектабилна екипа у регији. Клуб би се свакако такмичио у АБА лиги и вероватно Еврокупу, под називом Олимпија Цедевита. Протеклих сезона посећеност утакмица Петрол Олимпије је врло слаба и постоји нада да би се то променило с обзиром на прорачун и амбиције новог или уједињеног клуба", објашњено је у тексту.

Такође, прецизирано је да ће Славен Римац остати тренер Цедевите, а главни сарадник би му остао Давор Ужбинец, који би заједно са шефом струке обављао и посао спортског директора после одласка Вељка Мршића.

Наравно, све наведено чека конкретнију најаву и додатна појашњења. Пре свега, у случају да се овај сценарио оствари, поставља се питање како ће Олимпија Цедевита учествовати следеће сезоне у АБА лиги - као хрватски представник који је "пренео" своју карту за Јадран у Љубљану, чиме ће де фацто постати представник Словеније, а она је већ испунила квоту својих клубова у највишем рангу за такмичарску 2019/20.

Са друге стране, да ли би такав исход оставио Хрватску без гарантованог учесника или би тамошње треће место преко лета "попунио" неки клуб?

Питања је много, а брзо ћемо видети да ли ће одговори почети да стижу...

Чекајући потврду и нове информације овим поводом...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

патриота

31.05.2019 10:06

Дођи ти у Бањалука па да дигнемо Борац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

31.05.2019 15:33

Тако је патриота. Напријед Борац.

ОДГОВОРИТЕ