РГ: Лајовић као шеф изборне комисије!

У жребу је остало 12,5 одсто Срба! Никад није било више српских тенисера у 3. колу Ролан Гароса.

Тенис 31.05.2019 | 09:42
РГ: Лајовић као шеф изборне комисије!
Када би Ролан Гарос био неко изборно такмичење, српска странка би на њему остварила озбиљан резултат! Према прецизној рачуници Душана Лајовића, маниром шефа изборне комисије, у трећем колу Отвореног првенства Француске је 12,5 одсто тенисера из Србије.

Далеко је то изнад било којег изборног цензуса, сваки осми играч који је прескочио два круга је из Србије. Последњи који се прикључио Новаку Ђоковићу, Ласлу Ђереу и Филипу Крајиновићу је Душан Лајовић, који је са 3:0 почистио квалификанта Баншетрита.

На старту су била шесторица српских мускетара, али Јанко Типсаревић није прошао прво, а Миомир Кецмановићдруго коло.

„Надам се да неће бити три, два један... Него да ћемо сви доћи и до четвртог кола. Негде сам прочитао, 12,5 одсто жреба је сада српско“, рекао је Лајовић после победе за Спортклуб.

Душан је без изгубљеног сета дошао до трећег кола и признаје да му одговара систем такмичења на гренд слемовима.

„Психички се осећам друачије када се игра у три добијена сета, јер могу да будем сталожен, не мора ништа на брзину да се заврши, као када се игра на два. Јако је битно освојити први сет, то је велики ветар у леђа“.

Наредни ривал је добро познато лице – Александар Зверев. Пре годину дана је Лајовић на Ролан Гаросу водио 2:1 у сетовима, па изгубио од Немца.

„Нисам исти играч као пре две недеље, четири недеље или пре годину дана. Осећам се растерећеније. Знам да могу да побеђујем добре играче у низу и то олакшава, а видећемо хоће ли донети неку промену или не“, рекао је Душан Лајовић.

Пре неких десетак година, када су у светском врху биле Ана Ивановић и Јелена Јанковић, гренд слем у Мелбурну су прозвали Сербиан опен. Још један корак за четири српска мускетара у Паризу, па ће се поново на тај начин говорити о успеху нашег тениса.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар