Пернар у Сабору шутио 8 минута

Политичар Иван Пернар у четвртак је у хрватском Сабору више од осам минута шутио за говорницом након што је упозорен да се у расправи мора држати теме о којој се расправља.

Регион 30.05.2019 | 12:47
Пернар у Сабору шутио 8 минута
Пернар је, наиме, умјесто о теми потврђивања споразума Хрватске и ЦЕРН, говорио о резултатима избора за Европски парламент и упозорио на питање легитимитета актуалне власти зазивајући расписивање привремених избора.

Предсједник Хрватског сабора Гордан Јандроковић упозорио га је да се, према саборском Пословнику, мора држати теме која је тренутно на дневном реду, на што је Пернар узвратио да уколико му се не дозвољава да говори онда ће за говорницом шутјети. 

Раније је саборски заступник Иван Пернар знао изненада изаћи за говорницу, а у више наврата најављивао је да ће, уколико га предсједавајући буде прекидао у излагању ,”ићи до краја” то јест док га саборска стража не удаљи. То се неколико пута и догодило те га је саборска стража више пута износила из сабора.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБА

30.05.2019 12:55

МАЛО ЈЕ ПЕРНАРА.ТО ЈЕ ОНО КАД ПАМЕТ ЗАЋУТИ.ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БоБиску

30.05.2019 13:25

А код тебе је оно кад се памет јави а није нека

Name

ОН

30.05.2019 14:33

Пернар је велики брбљавац, никада нушта није доброга изнијео у сабору.Само лупета без везе,и увијек свакога критикује.Од њега ни једне паметне и дјелотворне изреке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.05.2019 15:53

Ајде не лупај глупости злонамерне, једини човек који види проблем у екомомији и презадености, и који нуде нека решења, док остали климоглавци из скуштинске већине само подижу руку како им се нареди, се саме бирокрете које баш брига шта како ће народ преживати, и за астронсомску незапосленсот, Тако и Вуканоћ износи истину о криминалу власти. По први пут је неко истински у Рс почео да заступа интересе народа, не раде то посленици ниједне странке у РС.

Name

Ре Он,

30.05.2019 20:55

онда ти неразумес, ста је то опозиција, и ста јој је задатак! јеси ми велики биједни.