Вучић одговорио: Био сам у праву

Предсједник Србије Александар Вучиц́ рекао је данас да је портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо најновијом изјавом да је о акцији хапшења на сјеверу КиМ био обавијештен свако ко чита новине потврдио његову изјаву да КФОР није обавестио Београд о томе шта се спрема и догађа.

Србија 30.05.2019 | 12:29
Вучић одговорио: Био сам у праву
"Упозорио сам и међународну заједницу и наше људе да ц́е се ово догодити. Наравно да ц́е се то појавити у штампи. Ако су мислили на чињеницу да сам ја упозорио на нешто и да је то штампа објавила као моје упозорење, не значи да су нас са нечим упознали и да смо знали, вец́ да је председник Вучиц́ све открио", рекао је предсједник Србије за "Пинк" телевизију.

"Да, ја сам као председник Републике упозорио целокупну јавност на то што ц́е да се збива на КиМ. Да, то су све новине пренеле или најутицајније и најважније дневне новине, сви су могли да прочитају, све је тачно, а онај који је требало да спречи, а то јесу КФОР и НАТО и ЕУ и САД, они то нису спречили зато што су се правили да не знају да ово нема никакве суштинске везе са корупцијом и криминалом", рекао је Вучиц́ у телефонском укључењу за телевизију "Пинк".

Он је подсјетио да су још јуче из Приштине додавали да то има везе и са Оливером Ивановиц́ем и са неким Замберијем и тако даље, а сад опет нема никакве везе са Оливером Ивановиц́ем и Замберијем.

"Дакле, свако измишља шта год му падне на памет, једино што је важно било је оптужити Србију", примјетио је Вучиц́ и додао:

"И кад ме напада 'Јутарњи лист' хрватски и кад ме напада сарајевски 'Аваз' са истом причом са којом је то Рада Трајковиц́ учинила да је Вучиц́ морао да подржи Албанце, а не Србе, јер ти Срби су корумпирани, моја порука је следец́а, пре свега српском народу на КиМ: биц́у уз српски народ, биц́у уз истину и правду, а не уз криминалце и злочинце и никада нец́у да подржим криминал".

Како каже, многи су покушали његове ријечи да злоупотребе.

"Неки ц́е увек бити на свакој страни, само да буду против државног руководства Србије. Немају осец́ај за свој народ и своју земљу. Причају о корупцији и криминалу, а људи су пуштени", рекао је Вучиц́ и додао:

"Приштина нема појма за шта да гони ухапшене".

Подсјец́а да су специјалне јединице претукле Руса који је био близу барикаде, и упитао шта би било да се тако нешто деси на демонстрацијама у Београду.

"Ваљда је посао административних радника УН да буду близу барикада. Није он био наоружан и пуцао на њих да га онако изубијају. Још му сада не дају да напусти Косово, па се мучи читава Руска Федерација која се труди да извуче човека који је у тешком стању на КиМ да дође на ВМА да се лечи", нагласио је Вучиц́.

Предсједник је рекао да су се косовске јединице повукле само зато што су им са Запада рекли да је доста ескалације.

Запитао се како би сви реаговали да се оно што се десило на Косову дешавало у Београду, и истакао је да је пред Србијом велики изазов, а то је да се српски народ сачува на КиМ.

"Имамо и мудрост и храброст да сачувамо мир и стабилност, али молим људе да не иду против своје државе и свог народа", рекао је Вучиц́.

Нема, каже, ништа против да људи гласају за кога хоц́е, али моли да размисле какав ц́е ефекат тога бити на српски народ.

Вучиц́ је истакао да је мађарски контингент КФОР-а хтио да поступи другачије, и на томе им је још једном захвалио.

На опаску да се чини да нису баш сви у КФОР-у на исти начин разумјели ову акцију као што то тумачи Грасо, Вучиц́ је рекао:

"Хоц́у да захвалим нашим мађарским пријатељима, и та информација је добрим делом тачна и желим да им кажем велико хвала на бризи за српски народ и за све оно што се збива на КиМ"

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Б. Ј. С

30.05.2019 11:51

Како си могао упозорити све ако ниси знао ста це се догодити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коколо

30.05.2019 11:51

Па тај рус је организатор сверца и криминала на ким.

ОДГОВОРИТЕ