''Нити се гурам, нити ме ко зове...!''

''Мислим да сам могао више, жалим за Евролигом!" Бивши репрезентативац Србије Ненад Крстић изјавио је да тренутно не размишља да се активније укључи на неку кошаркашку функцију.

Кошарка 30.05.2019 | 20:35
''Нити се гурам, нити ме ко зове...!''
Он је напоменуо да није тип човека који жели да се намеће. Како каже, ужива у породичној идили, има свој приватни бизнис, али се и даље труди да је у току кошаркашких збивања.

“Тренутно себе не видим у кошарци. Једноставно сам човек по природи мозда сувише реалан, али нисам навалентан са друге стране. Био сам кошаркаш, у души сам спортиста, једноставно не сматрам ако сам био добар играч, да ћу бити добар функционер. Из тих разлога нити се гурам, нити ме ко зове, не волим да се намећем. Тренутно немам такве амбиције, и мислим да је јос рано за такве планове – истакао је Крстић и наставио: - Пре три сезоне сам завршио каријеру, сада сам фокусиран на моју децу, посвећен сам њима. Такође имам дестилерију и вођење тог посла ме баш опушта“, рекао је Крстић.

Некадашњи НБА играч осврнуо се и на АБА лигу, сматрајући да је регионална лига добра ради виших интереса.

“Генерално гледајући, мислим да је АБА Лига добра, без обзира на то што је претходних година било неких прича да је лоша по српску кошарку. Мислим да има квалитет, сигуран сам да то може још боље, одлична је и за младе играче. Добра је и за Американце који долазе први пут у Европу, па да им то буде одскочна даска за наставак каријере. Има доста примера да су долазили кошаркаши са колеџа, играли у овом такмичењу, после тога направили одличне каријере. Са те стране АБА лига има добру репутацију. Можда фали да добије још једно место у Евролиги, али о том потом. Ако гледамо из угла наше косарке, сигурно је уназадила домаћу лигу, али зарад виших циљева сматрам да је АБА лига потребна. Црвена звезда и Партизан имају више јачих утакмица, баш као и остале екипе“, додао је Крстић.

Ненад Крстић има само речи хвале за кошаркаша Ефеса Василија Мицића.

“Васа је чист пример дисциплине. Знам да је са неких 18 година доживео тешку повреду, али је све ове године напорно радио, и на крају му се све исплатило. Млад је кошаркаш и јако ми је драго да игра на врхунском нивоу, пун је самопоуздања. Дуго смо негде и тражили наследника за Теа, мада је он у најбољим годинама, али у будућности неко ће морати да преузме његово место. Мислим да је Васа тај који то може то да изнесе“, навео је Крстић.

Бивши центар сматра да је регионално такмичење добро и за младе играче, како би направили одличне каријере у будућности.

“Мислим да им доста значи. Сад сам поменуо ако неки млади кошаркаш игра у Партизану или Звезди, њему значи да игра на неким "врућим" гостовањима, да игра против неких евролигашких екипа. Најбољи показатељ у овој сезони је Будућност. Леп пример је и Мега где су млађи играчи брже сазревали, стасавали, него што би то био случај наступајући у српској лиги. То се мозе рећи и за Хрватску, Словенију“, истакао је Крстић.

Кошаркаска легенда признао је да му се од младих играча који су ове сезоне играли у АБА лиги највише допада Гога Битадзе.

“Реч је о кошаркашу који има велики потенцијал. Мислим да у финалној серији није имао добре роле, али ради се о квалитетном играчу. То је један од разлога зашто је добро да се игра у АБА лиги, јер он можда у Меги, касније Будућности не би имао прилку да игра толико квалитетне утакмице, да није био овог такмичења, а опет има простора да напредује, да тренира и да ради све што је потребно. Он је најбољи пример зашто је АБА лига добра ствар“,рекао је Крстић.

Он се осврнуо И на своју богату каријеру, напомињући да му је жао што није освојио Евролигу и злато са Србијом.

“Са ове дистанце мислим да сам могао више, али лако је сада имати накнадну памет. Чињеница је да сам током каријере имао доста проблема са повредама, чак можда неке ствари нисам урадио како је требало, али то је живот. Остаје жал сто нисам освојио Евролигу, иако сам на фајнал-фору био три пута. Седам година сам био у НБА, да сам тај период био у Европи, можда бих и то такмичење освојио. Друга ствар за којом жалим је та што са репрезентацијом Србије нисам освојио злато. Играо сам у транзитном периоду, али можда није било ни реално у тим околностима. Ипак, више жалим за Евролигом“, признао је Крстић.

Крстић ипак истиче да су он, као и остали играчи предвођени селектором Дудом Ивковићем вратили веру у српску кошарку, која је у једном периоду била у великој кризи.

“Селекетор Дуда Ивковић и још неки људи око репрезентације који су невидљиви јавности, прави су хероји, који су се стварно трудили да врате Србију у сам врх светске кошарке. Последњи резултати на великим такмичењима су показали да смо поново велесила. И ја сам се трудио да вратим репрезентацији неки дуг, који сам замислио да имам, играо сам и повређен, без осигурања, и многих других стрвари. И не само ја, већ сви моји саиграчи. То је за мене сатисфакција, и због тога свим срцем навијам за ову екипу. Јако ми је драго што нас сврставају у фаворите, и да ништа не урадимо, сви нас опет респектују. Кад сам ја играо то није био случај, и сви су били мотивисани да нас добију, а сада нас се сви плаше“, истакао је Крстић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар