Сари посветио пехар Напуљу уз напомену...

Не могу да обећам да нећу у Јувентус! Мада још није одбацио могућност да остане у Челсију.

Фудбал 30.05.2019 | 15:04
Сари посветио пехар Напуљу уз напомену...
Први пехар у каријери дугој 29 година. Маурицио Сари је после Челсијеве победе у финалу Лиге Европе вероватно био најсрећнији човек на свету. Али у фудбалу се све брзо заборавља и већ колико сутра 60-годишњи стратег можда ће морати да уради оно што би најрадије желео да избегне – да сломи срце свима у Напуљу, граду који га је толико волео. Да сломи срца навијачима који су уочи судара са Арсеналом испред Саријевог дома у Тоскани излепили плакате којима га моле да не иде у Јувентус.

“Драго ми је што ми је Наполи честитао, нисам ни сумњао да ће то да се деси. Наполитанци знају колико их волим и да сам прошле године отишао у иностранство да бих избегао да идем директно у други италијански клуб. Они ће увек имати моју љубав и моје поштовање, али ова професија значи да повремено морамо да кренемо различитим путевима. А ни то неће дотаћи моју прошлост и моје поштовање према навијачима. Зато ову победу и посвећујем пре свега Наполијевим навијачима, јер нисам могао њима да поклоним ово задовољство”, рекао је Сари на конференцији за новинаре после меча и узбуркао дугове под Везувом.

Мада није рекао да сигурно иде у Јувентус. Па ни да сигурно иде из Челсија уопште. Напротив, чини се да је спреман да седне за сто и преговара око останка на Стамфорд Бриџу.

“Била је ово добра сезона. Кроз Премијер лигу смо изборили учешће у Лиги шампиона, што није био лак задатак имајући у обзир свекупан ниво фудбала тамо. Играли смо финале Лига купа након што смо избацили Ливерпул и Тотенхем и тек на пенале испали од Манчестер Ситија. У Лиги Европа смо победили на 12 утакмица, играли нерешено само на три, постигли смо више голова него било ко други. После овога мислим да је сезона из добре прерасла у изванредну”, почео је Сари кога су сви прецртали баш после оне понижавајуће препирке са Кепом Аризабалагом у финалу Лига купа када је млади голман одбио да на заповест тренера изађе из игре.

Баш ту негде, судећи по тренеровим изјавама, Сари је осетио и неки напредак док су сви видели изгубљен ауроритет.

“Није било лако доћи у Челси и брзо се прилагодити овако тешкој лиги. Имао сам проблема. Али од фебруара сам осетио неку промену у односу са стим. Можда сам се и ја променио, али почео сам да осећам овај тим као мој”.

Ове речи већ су почеле да милују уши навијача, који ће после новог европског трофеја почели да навијају за Саријев останак. Да ли је он реалан?

“Сад је време за славље. Од сутра ћемо да разговарамо. Да видимо шта клуб жели да ја поправим. Да виде шта ја желим од њих да поправе. Имам још две године на уговору и прво морамо да седнемо и све анализирамо. У последњих 20 дана људи су говорили да сигурно идем у Рому, Милан, па тек онда Јувентус. Али све је то небитно док пише само у новинама”.

Шта год Сари буде желео да промени биће му много теже без Едена Азара, а и он сам је рекао да је са вечерашњом блиставом партијом вероватно рекао збогом Плавцима. Није тајна да је Реал спремио кофер пара за белгијског аса.

“Тужан сам, јер Азар је невероватан играч и може да буде још бољи. Он је чудан момак, али и диван кад уђеш у његову зону комфора”, завршио је Сари.

После свега, Роман Абрамович би био луд ако бар не покуша да разговара са актуелним шефом струке.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар