Треба више младих људи у политици

- Појављивање младих људи на политичкој и друштвеној сцени Србије на протеклим изборима показало се као позитивна опција. У свему томе важна је улога медија, који данас више креирају, него што преносе истину. Зато је задатак новинара, прије свега, да истражују и понуде опцију према којој ће сами да закључе и процијене шта је истина, речено је у емисији “Глобално” БН телевизије.

Република Српска 29.05.2019 | 22:33
Треба више младих људи у политици
Политичке промјене морају да се дешавају чешће, да би млади људи схватили колика је важност самог изласка на биралишта на дан избора. 

„Ти процеси морају да се убрзавају и у тим процесима 90 одсто људи мора да гласа на дан избора и најдемократичнија друштва у свијету имају бирачку обавезу,а не бирачко право“, каже Стефан Гајић из „Прилепка“.

Појављивање младих људи на јавној сцени политике и друштва поставља се данас као питање унапријед изгубљене битке или добре идеје.   

„Претворити те људе у неку политичку акцију тешко. Већина нас има своју публику, публику која и не може да гласа, или генерацију као што смо ми, коју то мање или више не занима“, каже Михајло Радивојевић из екипе „Дневњака“.

Појављивање Белог на политичкој сцени и изборима у Србији, како је наведено у емисији Глобално,  показало се позитивним и такве ствари у Србији су много битне.

Оцјена је да је то био добар примјер који показује како млади имају важну улогу у промјенама.

- Који год појам да је у питању, недостаје нам толеранција. Не морамо да се слажемо ни у чему, али оно што је поента, јесте да можемо да разговарамо потпуно нормално, наведено је у емисији Глобално БН ТВ.



БН ТВ