Крајиновић: Молио сам Бога да Шпанац погријеши!

Велику борбу водио је Филип Крајиновић у другом колу Ролан Гароса против Шпанца Роберта Карбаљеса Баење.

Тенис 30.05.2019 | 09:41
Крајиновић: Молио сам Бога да Шпанац погријеши!
После четири сата и 15 минута игре и правог тениског маратона, Шпанац је коначно положио оружје и Филип ће тако играти у трећем колу против шестог тенисера света, Стефаноса Циципаса.

Лакнуло је Крајиновићу што је успео да заврши још један тежак меч у пет сетова у своју корист, успело му је то у Мелбурну и ево два пута у Паризу.

"Био је јако тежак меч. Држао сам га под контролом скоро три сета, сервирао за меч и имао меч лопту, а после ми се догодио пад који ми се ретко дешава. Почео сам много да грешим из прве лопте, што не радим скоро никада. Ето, десило се, а он је преузео иницијативу и ја сам ушао у његову игру. После сам неколико пута сервирао за меч у петом сету, нисам успео, али остао сам агресиван до краја меча и мислим да је то био кључ за победу", изјавио је Крајиновић.

Каже да га није пореметило толико то што није успео да искористи меч лопту. Имао је помало проблема физичке природе, што је разумљиво ако се зна колико је играо.

"Не могу да кажем да сам био у мислима у трећем сету, али пао ми је шећер, пао сам са снагом, а он је јако незгодан и играо је врло добар меч. Много смо трчали, много је било дугих размена и тешко ми је било да се извучем из његове игре. Требало је више да идем на мрежу, бојао сам се јер он има јако добар пасинг, али на крају сам у петом сету био агресиван и био тај који је имао шансе да заврши. Он је чекао да ја промашим, а то се није десило на крају. Срећан сам и што сам на овај начин победио, јесте да сам се измучио четири сата и 15 минута, али показао сам да сам сазрео у оваквим моментима", задовољан је Филип.

Филип каже да је задовољан због још једне победе после велике борбе.

"Много ми значи за самопоуздање. Видим напредак у игри и у менталној снази. Физички, није добро што сам играо толико, али велики је успех добити два меча у петом сету".

Два пута је сервирао за меч, пропустио је прилике, упитан је шта му је све тада пролазило кроз главу.

"Искрено, молио сам Бога: 'Дај молим те промаши, мало ми дај'. Стварно мислим да је имао врло мало неизнуђених грешака, показао је да је у одличној форми и да игра јако добро. Молио сам бога да ми један поен поклони како бих ја онда могао растерећеније да играм. Погрешио је ритерн за ту последњу меч лопту, у следећем поену сам рекао себи: 'Сервирај, прва лопта напад у другу страну и шта буде', закључио је Крајиновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар