Дерматолозима се не свиђа Кајлин пилинг са љуском ораха

Козметички могул, чланица чувеног ријалити клана Кардашијан-Џенер, Кајли поново је на удару критика. Нова линија производа за негу коже распродата је у рекордном року, али дерматолози указују на штету коју Кајлин пилинг са љуском ораха може нанети кожи, нарочито младој. Критике стижу и због наводних лажираних позитивних утисака на мрежама.

Забава 29.05.2019 | 15:59
Дерматолозима се не свиђа Кајлин пилинг са љуском ораха
Линија "Кyлие Скин" садржи производе које Кајли Џенер хвали напомињући да и сама за негу коже редовно користи неке од њих. Још средином маја, на друштвеним мрежама, објавила је снимак којим је најавила излазак линије заказан за 22. мај. Посебно је похвалила пилинг који садржи љуску ораха.

Убрзо су почела да пристижу питања о томе колико је за кожу агресиван такав производ.

Дермаролози су се јавили са саветима у којима су посебно наглашавали да употреба таквих производа може да донесе доста штете кожи јер скида њен површински слој и при томе ствара микро-огреботине које се могу упалити.

Уз то, овакви пилинзи, повећавају ризик од појаве акни и хиперпигментације, то јест тамних мрља.

Док Кајли пилинг рекламира као производ који се може користити свакодневно, дерматолози упозоравају на то да се пилинг примењен два пута недељено може сматрати прегрубим за кожу и довести до иритације, благих упала, али и већих проблема.

На основу интересовања које влада на друштвеним мрежама, рекло би се да купци не хају за упозорења дерматолога и купују нове производе које нуди најмлађа чланица клана Кардашијан-Џенер.

Иако сигурно има оних који су задовољни производима, Кајли је оптужена да лажира одушевљење линијом.

„Уз милионе долара које има Кајли би могла да се потруди да неки уложи у кампању и прави маркетинг, а не да њени људи праве лажне налоге на мрежама са измишљеним хвалоспевима о линији 'Кyлие Скин'“, наводи Космополитан један од коментара.

Кајли Џенер се не оглашава него планира како да што пре одговори на захтеве тржишта које је, као и увек, гладно њених производа.



РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар