Извјештај ЕК слика рада БиХ

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић је данас у Сарајеву изјавио новинарима да је извјештај, односно мишљење Европске комисије пресјек стања у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 29.05.2019 | 15:49
Извјештај ЕК слика рада БиХ
- То је наша слика рада у претходним годинама на свим нивоима. Ту имамо једну шарену слику, ствари које је БиХ добро урадила, али и оне ствари које су у неком спором ритму или заостатку, када је у питању реформа правосуђа, борба против криминала и корупције и нека друга питања - навео је Шаровић, упитан да прокоментира извјештај Европске комисије.

Казао је да је сасвим јасно да је најбоља ситуација када су у питању државне стратегије, напоменувши да су од четири стратегије, три "изашле из Министарства спољне трговине и економских односа".

- Очито да постоје питања на која смо успјешно одговорили у овом реформском процесу, али и она гдје смо у озбиљном заостатку - сматра Шаровић.

Комесар за европску сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханнес Хахн је данас на ванредној сједници Вањскополитичког одбора Европског парламента представио нови извјештај о земљама које желе постати чланицама Европске уније, укључујући и Босну и Херцеговину, односно "Пакет проширења за 2019. годину".

Говорећи о апликацији БиХ за чланство у Европској унији, Хан је подсјетио да је Европска комисија дала цјелокупну Мапу пута за реформе у области демократије, владавине права, људских права и јавне управе.

Први пут се разматра ситуација у БиХ у односу на све стандарде који се примјењују на земље чланице, Вијеће Европске уније треба донијети одређене одлуке о наредним корацима за БиХ и тада ће се третирати све реформе у свим областима у БиХ - подвукао је Хан.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Босњак

29.05.2019 14:12

Оставите овог човјека тамо гдје и јесте !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бошњак

29.05.2019 15:16

Питај га, као и све остале, има ли мене ту.. немаш појма.

Name

Миле

29.05.2019 15:15

Оставка....

ОДГОВОРИТЕ