А шта је БиХ урадила позитивно

Економиста Светлана Ценић коментарисала је извјештај Европског парламента који је данас представио Јоханес Хан, а за који је БиХ добила позитивно мишљење, рекла је да не зна за шта смо га добили када се баш ништа позитивно није дешавало.

Босна и Херцеговина 29.05.2019 | 14:40
А шта је БиХ урадила позитивно
– Мислим да је ово начин Европске уније да коначно сазна шта ће с нама јер, уколико нам се одобри кандидатски статус, то онда подразумијева и оно што је у овој држави најосјетљивије, а то су правосуђе и владавина права. Ја жељно ишчекујем ту владавину права, да коначно добијемо тај кандидатски статус, да знамо на којем смо то путу. До сада смо само причали да смо на том европском путу, али нисмо нешто видјели. Хајде да видимо како то изгледа. Да се коначно почну рјешавати неке унутрашње ствари – рекла је Ценићева.

Нагласила је да позитивно мишљење неће довести нове инвеститоре у БиХ. 

– Инвеститоре могу привући само политичка експлозивност и владавина права. Политичари ће се наредних дана живјети од те славе и позитивног мишљења. Без обзира на то хоћемо ли стварно добити кандидатски статус, свима ће објашњавати да је то њихова лична заслуга. То што је јавни дуг БиХ премашио 70 одсто, према стварним подацима, а не према оним њиховим, то, вјерујте, неће нико споменути. Сада ће живјети од те славе док не дође до неког “хладног туша” или ако заиста добијемо кандидатски статус, онда ће говорити: “Шта ви, дрски непријатељи, мислите, ово је наша заслуга” и то је тако код нас и ништа се неће промијенити преко ноћи – нагласила је Ценић.

Додаје да је скептична због приоритетних 14 подручја које треба прво реформисати па тек онда добити кандидатски статус.

– Не вјерујем да ће упријети сада. Мало ће се живјети од ове славе, приписати себи заслуге, иду годишњи одмори… Не очекујем да ће се у скорој будућности тих 14 приоритетних области заиста реформисати да бисмо добили тај статус, а самим тим и остале фондове – каже Ценићева за Аваз.

(Аваз)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Срецко

29.05.2019 12:44

Док год се буду дебело задузивали имаце позитивно мисљење и подрску запада. вец видјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.05.2019 13:25

Јебес закон или законе кад их нико не постује јер правосудје је на њиховој страни..Док правосудје не проради како треба и ако уопсте проради нема од напредка ниста.. И ови закони који постоје се не постују..Ово само странци могу да среде и да дрзе на узди.Балкан је то !!

Name

ре

30.05.2019 20:39

Не треба ми никова да привлачимо па ни инвеститора да нас израбљују и отимају нам природне ресурсе као у Станарима, Угљевику, Гацку, Дрини. Ми морамо сами да инвестирамо и градимо, као и пре рата. Уместо плата у ЕПРС 1500-2000КМ у просеку скунути то на 700КМ па да видите како електроприврда одједном има пара да гради дестине хидролектране, и да искористи све неискоришћене хидропотенцијале. Други извор инвстиција, вратити отето, све се зна како је ко шта стекао, па се према томе и лако уврди колико је ко покрао и колико мора да врати. Само што је сада проблем што је већина тих што су у свему томе учестовали, у свим тим стрнкама у скуштини, и што нико неће да ради против себе.

Name

Ас

29.05.2019 13:24

Добро си рекла да нисте ниета урадили али засто сте дебело наплатили свој нерад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суцо

29.05.2019 14:32

Треба зауставити плате,,а они узимају јос и дневницеби за преноцисте накбаду,топли оброк,а код куце су.То ко прима треба га одмах осудити и отјерати из парламента.То је све банда.

Name

Ас

29.05.2019 13:24

Добро си рекла да нисте ниета урадили али засто сте дебело наплатили свој нерад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

29.05.2019 14:52

Извјестај је насминкан,европски званицници морају мало да сами себе похвале како су добро радили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.05.2019 05:08

Опет нам гледају кроз прсте.Као и Сиптарима.Цијело вријеме.На крају це нас молити да удемо у ЕУ,па и понудити цасх тј грантове.Свабе се питају, и да су у БиХ само Срби ниста не би било од гледања кроз прсте.Није то због Срба у БиХ.

Name

Директ

29.05.2019 16:43

Мозда су били под утицајем оне воде обогацене алгама кад су састављали овај извјестај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГРАД

29.05.2019 18:19

А ста си ти урадила сем сто прицас празне прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

29.05.2019 19:45

Људи у ово земљи никако да схвате да ова власт највише одговара западу јер нико није опустошио ову земљу као они, а кад све пропадне и кад млади оду онда ће лагано ови из ЕУ да узму шта им треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

29.05.2019 22:32

је лепа , способна и лукава госпоја...дивим јој се како девера са сељацинама великог калибра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. К YУ!

30.05.2019 03:23

Поздрав Свјетлана. Ниста висе ту нема, босна је исцрплена вец, евр. Унија доноси само команде.. А никада се нецете огријати њиховим сунцем. Св, али тотакно сви политиканти бих. Су теска скаламерија. Не ословљављм ниста ни са великим словом. Не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еко

30.05.2019 05:05

А ста си Ти урадила позитивно?Сем огромне планине реторике.Мајстор вербалистике.

ОДГОВОРИТЕ