''Јокић је сјајан, али не и бољи од Дурента!''

Систем мора да се мења! Рејчел Николс, једна од најпознатијих медијских личности у САД, сматра да би НБА лига требало да реформише систем за добијање награда на крају сезоне.

Кошарка 29.05.2019 | 09:03
''Јокић је сјајан, али не и бољи од Дурента!''
Српски кошаркаш Никола Јокић пре пет дана дана изабран је у најбољу поставу НБА лиге, што је највећи индивидуални успех играча са ових простора у САД.

Предраг Стојаковић је 2004. године био у другој најбољој постави, а Јокић га је ове сезоне надмашио, пошто је изабран у најелитније друштво.

Јокић се налази у најбољој постави заједно са Стефом Каријем, Џејмсом Харденом, Полом Џорџом и Јанисом Адетокумбом. Никола је тако добио предност у односу на Џоела Ембида, што није засметало Николс, већ је у питању нешто друго.

Новинарка ЕСПН и водитељка познате емисије "Тхе Јумп" сматра да би НБА лига требало да промени систем, односно да се не гласа по позицијама, већ једноставно – ко су најбољих 15 у текућој сезони.

"Кевин Дурент налази се у другој постави... У последњих месец дана са било којим тренером или играчем да сам причала рекли би ми да је постао најбољи кошаркаш у НБА", рекла је Николс и додала:

"И, како је дошло до тога да буде у другој постави? Па, НБА захтева од гласача да рангирају најбоље по позицијама, уместо само да кажу – ок, ко су 15 најбољих кошаркаша у лиги ове сезоне?".

Позната водитељка каже да би Дурент требало да буде у првој постави уместо српског кошаркаша.

"Момак као што је Никола Јокић, који је сјајан, али није бољи од Дурента, је у првом тиму, а 'Кеј-Ди' није. То мора да се промени. НБА мора да реформише систем", закључила је она.

Јокић иза себе има најбољу сезону у каријери, просечно је бележио 20 поена, 10,8 скокова и 7,3 асистенција, док је у плеј-офу предводио Нагетсе до полуфинала уз просек од 25 поена, 13 скокова и 8,4 асистенција.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар