Искрени Азар пред посљедњи меч за Плавце...

Погледаш Сити и видиш 22 играча која могу на терен! Погледаш Челси и није баш тако.  Али све скупа Белгијанац је задовољан свиме што је урадио током седам сезона у Лондону.

Фудбал 29.05.2019 | 10:02
Искрени Азар пред посљедњи меч за Плавце...
Свело се на 90 минута. Није да би евентуални неуспех могао да обрише две титуле првака Премијер лиге, два ФА купа, пехар Лиге Европе и силне голове и врхунске потезе по којима ће памтити ових седам сезона Едена Азара у Лондону, али тешко да би и сам Белгијанац смислио бољи начин да се опрости од Челсија. Бољи од победе над љутим градским ривалом у финалу неког европског такмичења.

Зато ће Азар бити посебно мотивисан за вечерашњи окршај са Арсеналом у Азербејџану. Није више ни тајна да ће му то бити последња утакмица у плавом дресу пре но што се пресели у свлачионицу Реала из Мадрида.

“Кад играш финале није ти битно да ли је Лига шампиона, Лига Европе или Лига куп – само желиш да помогнеш. Мој први трофеј у Челсију био је онај из Лиге Европе, био би то дакле и леп последњи трофеј“, отворен је Азар, мада одбија да прича о будућности, јер трансфер у Краљевски клуб још није завршен.

Уверава ипак да о томе неће размишљати. Као што је био случај и током целе ове сезоне. Сигуран је само да неће никад више играти у неком другом енглеском клубу осим Челсија.

“Нема шансе, нема шансе! Ја сам Плавац! То ми много значи и не бих могао да играм за други клуб у овој земљи“.

А могао је да игра за који год је хтео. Арсен Венгер га је јурио и 2012. кад је одлазио из Лила. И тада су се интересовали и Тотенхем, Манчестер Сити и Манчестер јунајтед, али је Венгер већ био у преговорима са тадашњим Еденовим менаџером. Али кад је Челси освојио Лигу шампиона у финалу са Бајерном усред Минхена Азар је изабрао Стамфорд Бриџ.

“Мислим да сам донео праву одлуку. Разговарао сам са Романом Абрамовичем и тренером Робертом ди Матеом. Разговарали смо о фудбалу. Био сам на вези и са Дидијеом Дрогбом, о клубу ми је говорио и (тадашњи саиграч из Лила) Џо Кол.  Био сам мало уплашен кад сам дошао, јер је Дидије одмах отишао, а кад је Дидије ту знаш да ћеш да освојиш трофеј. Али кад се подвуче црта, играо сам са врхунским фудбалерима. И кад погледам иза себе видим да смо урадили нешто невероватно. Освајали смо трофеје и срећан сам због тога. Стигао сам овде као беба. Сад сам велики човек“, добро је расположен Азар.

А како коментарише то што му је ова сезона, бар статистички гледано, била најбоља у клубу, а Челси је опет завршио толико иза Манчестер Ситија? Сам Азар сматра да је био бољи кад је екипа под Жозеом Мурињомузела титулу 2015.

“По мени, не можеш да сезону процењујеш на основу тога да ли си постигао 40 голова или не. Желим да на крају сезоне освојим нешто. Тако да ова сезона није била моја најбоља“.

Што се тиче заостатка за Ситијем...

“Кад погледаш Ситијев састав видиш да могу да на терен пошаљу било ког од 22 играча које имају. Кад погледаш Челси видиш да не можемо да играмо баш са свих 22 играча и то је та разлика. Они приде нису мењали тренера на лето, ми јесмо. Некад је потребно време да се прилагодиш новом шефу. А опет смо играли финале Лига купа, били у ТОП три у Премијер лиги и ако освојимо Лигу Европе можемо да кажемо да је ово била добра сезона. Не савршена, али добра“, завршава Азар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар