Милијаш: Памтићу побједе у дербију, а и Бајерн...

Након што је завршио каријеру, Звездин капитен дао интервју за клупски сајт и одговарао на питања навијача. Открио је које успомене ће најдуже памтити - добре и лоше.

Фудбал 28.05.2019 | 23:50
Милијаш: Памтићу побједе у дербију, а и Бајерн...
Ненад Милијаш (36) одиграо је овог маја последњу утакмицу за Црвену звезду, окончао успешну играчку каријеру и спреман креће испочетка као тренер.

На растанку са црвено-белима, Звездин капитен и "десетка" сетио се многих анегдота из каријере, дао је интервју у друштву свог пријатеља, Партизанове легенде Саше Илића, а у уторак је одговарао и на питања звездаша за клупски сајт.

"Враћајући филм" на велике утакмице и важне голове у црвено-белом, Милијаш је био упитан - какав је био осећај бити стрелац поготка за титулу у Новом Пазару?

"Био је то можда најважнији гол те године. Мислим да су нам тај гол и победа донели титулу и преломили првенство. Било је сјајно и јер су наши навијачи успели да уђу на стадион"

- Ко је био најбољи странац у Звезди у којег је играо?

"Било је доста странаца, али од оних који су били у континуитету рећи ћу Кастиљо".

- Омиљени дрес?

"Број '17' ми је био први дрес. 'Седмицу' сам носио кроз каријеру, а зна се шта је 'десетка' у Звезди и колико је то лепо и тешко носити. Није много 'десетки' остало запамћено. То је најтежи и најлепши број".

- Упитан за победнички састав играча са којима је играо у Звезди, после краћег размишљања набројао је: "Баста, Бишевац, Гај, Анђелковић, Ненад "Пикси" Ковачевић, Бошко (Јанковић) или ипак можда Дарко Лазовић пре њега. Короман, Нине (Милош Нинковић) и Жигић". 

Милијаш се сагласао да је Срђан Плавшић био један од његових саиграча са "најгорим музичким укусом" и није хтео да ставља своју "левицу" у ранг са ногом чувеног "бомбардера", Синише Михајловића.

"Михајловићева је била сигурно боља. Неупоредиво!"

Која утакмица ће му остати "урезана" у сећање?

"Остаће многе... Све Звездине победе, свака победа у дербију, сваки гол у дербију... Једина коју смо изгубили, а да ће остати упамћена је Бајерн. Сећам се шта сам пар дана касније рекао (голману и трагичару) Ивану Ранђеловићу. То ми је била једна од најбољих утакмица, наместио сам први гол, дао сам други и на крају смо изгубили. Било ми је баш, баш жао".  

"Доћи ће и Лига шампиона"

Да ли би мењао све победе у дербију и титуле са пехаром Лиге шампиона?

"Тешко питање, али не бих. Доћи ћемо и до те Лиге шампионе некад".

Добро памти још један пораз...

"Глазгов Ренџерс ми је најтеже пао. Јер је то била баш, баш велика шанса да прођемо".

Са друге стране, једну победу, ипак, издваја.

"Најтража је она у полуфиналу Купа са Партизаном, 1:0, на 'Маракани'. Утакмица се ломила, дао сам гол и то ми је баш драга победа"

На питање какав је осећај бити Звездина легенда, Милијаш каже...

"Не могу себе да замислим да сам легенда, то ви (навијачи) више причате него што ја размишљам о томе, али је лепо провести толике године овде и уживати толико поштовање колико ја имам".

Да ли би волео да види своје наследнике у Звезди?

"Пре свега, сигурно да бих волео да се баве било којим спортом, а онда и да играју у Звезди".

Како сам признаје, пуног срца и задовољан одлази у "неку другу каријеру", јер ће постати тренер и то у стручном штабу црвено-белих.

"Не жалим ни за чим. Овде сам постигао скоро све што сам хтео и све бих у каријери урадио исто. Не жалим ни за једним потезом. Кад легнем да спавам, задовољан сам".

Да ли размишља и о преузимању тренерске улоге у Звезди?

"Што се тога тиче - полако, има времена. То је скроз другачија ствар. Пробаћу тиме да се бавим, а има времена за то. У тој каријери ми је највећи циљ поново да будем тренер Звезде".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар